Hemlagad mandelmjölkrecept

Mandel mjölk är inte bara en favorit mjölk substitut bland veganer - det är en favorit bland omnivores också. Mellan 2011 och 2016 ökade försäljningen av mandelmjölk med 250 procent, medan den totala mjölkmarknaden minskade med mer än 1 miljard dollar under samma tidsperiod. Det är klart att mandelmjölk är populär, så det är bara meningslöst att du kanske vill försöka göra din egen hemlagad mandelmjölk. Trots allt, vad bättre sätt att se till att du vet vad som går in i din mat?

Har aldrig gjort hemlagad mandelmjölk innan? Oroa dig inte! Fräsch, hemlagad mandelmjölk är mycket enkel och lätt att göra från början. Det tar dock lite tid och ansträngning, eftersom du behöver suga på mandlarna tills de är mycket mjuka så att de helt kan blandas, vilket kan ta sex timmar eller mer.

Detta lättmåliga mandelmjölksrecept är vegetariskt, veganskt, glutenfritt och det är också ett helt råmatrecept, en riktig rå veganabehandling.

Använd din hemlagad mandelmjölk i smoothies eller shakes, soppor och andra råmaträtter. Om du gillar hemlagad mandelmjölk kanske du också vill prova ett hemlagat cashewnjölkrecept eller ett annat mejeriprodukt .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg mandlarna i vatten över natten eller i minst 6 timmar.
  2. Töm vattnet från mandlarna och kassera. Blanda de 3 kopparna vatten, mandel och datum tills de är väl blandade och nästan släta.
  3. Stryk den blandade mandelblandningen med en ostklapp eller annan sil.

Använd din hemlagad mandelmjölk i smoothies eller skakningar, soppor och andra råmaträtter. Eller prova det i hemlagad mandelmjölk lattes eller stänk över din favoritgranola.

Förvara rester i en sluten behållare i kylskåp. Hemmagjord råmjölkmjölk kommer att hålla sig väl i kylskåpet i tre eller fyra dagar.

* Cooks Anteckningar:

Källa:

Amerikaner är nötter för mandelmjölk. (2016, 31 mars). Hämtad 4 december 2016, från Nielsen, http://www.nielsen.com/us/sv/insights/news/2016/americans-are-nuts-for-almond-milk.html

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 139
Totalt fett 12 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)