Creamed Pepparrot Dill Sauce Recept

Detta recept på krämad pepparrotdillsås är en copycatversion av Tiger Dill Sauce som serveras på Outback Steakhouse restauranger. För mig är creamed pepparrotsås ett måste med främsta revben eller något sällsynt rostbiff .

Om du inte gillar din pepparrot för varmt, gör såsen ett par dagar i förväg och kyl det. Pepparrot förlorar sin punch med åldern. Förberedd flaska pepparrot är vanligtvis tamer än färska på grund av den ättika som används för att göra den.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg 1/2 kopp färsk riven pepparrot , 1/2 kopp tung grädde och 1/8 tsk salt i skålen av en liten matberedare utrustad med metallbladet. Pulsa tills förtjockad till konsistensen av styv vispad grädde. (Överhett inte eller du kommer att sluta med smör.)
  2. Skrapa in i en liten skål och fäll i 1 tsk gräddfil. Kyl minst 2 timmar eller över natten för att låta smakerna meddela.
  3. Servera med Vitlök Herb Crusted Prime Rib Roast

Obs! Använd en mikroplan för att grilla pepparrot. Det är finare, snabbare och lättare än en låda. Livsmedelsprocessorn kapar inte den tillräckligt fint.

Varför är pepparrot varm?

Det är den flyktiga senapsliknande oljan i pepparrot som ger tårar mot ögonen och värmer till tungan. Liksom senap , börjar värmen och ångorna sprida sig när den skärda eller riven pepparrotet är utsatt för värme (så lägg till det i slutet av matlagningsprocessen) och luften (det är därför du alltid ska tätt försegla en pepparrot).

Är pepparrot en grönsak eller en smak?

Även pepparrot är tekniskt en grönsak, serveras den oftast som kryddor. Dessa recept använder färska och beredda pepparrot.

Om beredd pepparrot

Horseradish.org säger beredd pepparrot är riven pepparrot rot blandad med destillerad ättika, kryddor eller andra ingredienser som salt, socker, grädde eller vegetabilisk olja kan tillsättas. Bearbetad pepparrot varierar i färg från vit till krämig beige. Om din flaska pepparrot har blivit brun, har den förlorat sin styrka. Kom ihåg att hålla det varmt (kryddigt), håll det kallt (kylt tätt täckt).

Varianter av beredda pepparrot inkluderar Cream Style Förberedd pepparrot, pepparrotsås, Röda pepparrot och dehydrerad pepparrot .

Cocktailsås och senap med beredd pepparrot är ytterligare två vinnare som tillbehör till skaldjur, kallskurvor och varma entréer.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 78
Totalt fett 7 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 89 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)