Kalvkötta

Dessa cutlets är ett klassiskt (och gott) sätt att förbereda kalvkött . De vinns särskilt med en enkel Arugula Salad . Medan många människor har avskallat kalvkött de senaste åren, finns det bönder som höjer unga kalvar utan burar eller förlossning och säljer helt enkelt köttet som kommer från att släcka besättningen extra kalvar. Den resulterande "röda kalvköttet" eller "vitello" (två namn som används för att differentiera kalvköttet från den vita färgen av slaktkött) har fantastisk smak och är fortfarande mycket ömt.

Vill du ha mindre bröd? Prova kalvskallopin med kapslar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Separera skivorna från vilken stack de har blivit inslagna av slaktaren, klappa dem torra och sätt dem åt sidan.
  2. På en tallrik, kombinera mjöl och salt. I en grund skål, vispa ägg noga med en matsked eller så med vatten. Sätt brödsmulorna eller panko på en annan tallrik. Rikta tallrikarna och skål i den här ordningen från vänster till höger: mjöl, ägg, brödsmulor (höger till vänster om du är vänsterhänt!). Ställ in en tallrik eller bakplåt i slutet av linjen.
  1. Bröd varje skål på följande sätt: Mudda den på båda sidor i mjölet för att belägga det noggrant och skaka av allt överskott, doppa det i ägget så att det är helt täckt och lyft det så att det överskottiga ägget kan droppa av, lägg det i brödsmulor eller panko och täcka den på båda sidor, försiktigt pressa smulorna på ytan av cutlet. Att bryta skivorna blir definitivt mindre rörig om du använder en hand för att hantera skivorna när de är våta och den andra att röra vid när de är torra. *
  2. Ställ koteletten på en bakplåt eller tallrik och repetera med de resterande kakorna, lägg dem platta och så otouching som möjligt.
  3. Värm ett grunt lager av olja i en bred högsidig stekpanna eller liknande kärl över hög värme. Lägg till så många skivor som passar i ett enda lager. Skaka skivorna tills de är guldbruna på första sidan, 4 till 5 minuter. Vänd dem över och laga dem tills de är guldbruna på andra sidan och kokta igenom, 8 till 10 minuter totalt. Upprepa med eventuella kvarvarande kotletter.
  4. Överför till en pappershandduksfodrad tallrik eller tallrik. Servera med citron kilar för diners att spruta citronjuice på skivorna som de vill.

* Så här fungerar det: använd en hand hämta en kotlett och sätt den i mjölet, den andra att knacka mjöl över den och lyfta den ur mjölet och in i ägget, tillbaka till den våta handen för att flytta den och lyfta ut ur ägget innan du sätter in på brödsmulorna och sedan den torra handen för att klappa brödsmulor på skålen och överföra den till bakplåten.