Grillad Pesto Potatissallad

Här är en maträtt som kombinerar två sommar favoriter - grillning och potatissallad - till en! Super snabb mikrovågsteknik sparar tid och förhindrar att du slår på den konventionella ugnen i sommarvärmen. Kasta potatiserna på grillen ger en rökig smak innan du slänger med färska örter och kryddor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera potatis i en stor mikrovågssäker skål; täcka med lock eller plastfolie. Obs! Om du använder plastfolie, se till att plastfolien inte rör några ingredienser och poppa ett litet hål i locket för att lufta.
  2. Mikrovågsugn på hög i 10 till 12 minuter eller tills potatis är ömma (tillagningstiden kan variera beroende på mikrovågsugn).
  3. Använd ugnsmitts för att försiktigt avlägsna från mikrovågsugn. När det är tillräckligt kallt att hantera, skär potatis i halva eller kvart och spruta med olivolja.
  1. Grilla över hög värme i 5 till 7 minuter, vrid ibland tills grilllinjen är uppenbar.
  2. Ta bort från grillen och låt svalna.
  3. Skär i bitar i bitar och lägg i en stor skål. Vispa ihop ättika, olja, salt och vitlök; Häll över potatis och kasta lätt till kappa.
  4. Krydda med peppar, täck och kylda tills det är klart att servera. Strax före servering, kasta med parmesanost, tomathalvor, basilika och strö med pinjenötter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 308
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 389 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 7 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)