Grillad halloumi ostrecept

Grillad halloumiost : Det är trendigt, det är enkelt, det är gourmet och det är snabbt, men den rätta orsaken att försöka grillad halloumi-ost på din inomhus- eller utomhusgrill är att den smakar helt enkelt otroligt. Om du aldrig har provat grillad halloumiost måste du bara lära dig hur man gör det med det här lätta receptet. Kan du inte hitta en lokal källa till halloumi där du bor? Försök handla online för halloumi. Är du inte säker på halloumi? Kolla vad du behöver veta om halloumiost här.

Låt dig inte frestas att ta en bit av den fina halloumiosten ut ur paketet - det är lite konstigt texturerat och gummiliknande. Men på grillen (eller till och med bara stekad i en stekpanna) kommer halloumi ost verkligen att leva och spricker med läckerhet - och du vill inte sakna en nibble av det!

Halloumi är det perfekta tillskottet till din utomhusgrillmeny - oavsett om du lagar mat för vegetarianer eller bara människor som älskar god mat (men speciellt om du behöver lite kreativitet vegetarisk grill idéer bortom bara veggie hamburgare ).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm din inomhus- eller utomhusgrill till medelvärme.
  2. Skiv halloumi-ost i brett, 1/2 tum tjocka skivor och ljust borsta varje sida med olivolja.
  3. Placera försiktigt på grillen i några minuter på varje sida (ca 2-3 minuter) tills det är lättbrunt och försiktigt skarpt. övergrill inte.
  4. Halloumi-ost serveras bäst omedelbart, medan den är lite krispig på utsidan och mjuk och snygg på insidan.

Grillad halloumi kan ätas precis som den är. Utsökt!

Letar du efter mer hälsosamma vegetariska grillidéer ? Här är vad som ska grillas för vegetarianer .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 86
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 39 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)