Kaffebryggare

Vi letade efter en lätt, lätt att betjäna, söt efterrätt för att avsluta påsken Seder. Så vi testade dessa kaffebryggor en Shabbos, och alla - även barnen - älskade dem. Inte bara är de läckra, men de har ett överraskande fantastiskt utseende, eftersom kaffekornen ger meringuesna en fin färg och rand. Bäst av allt kan de förberedas några dagar före Seder och lagras i en lufttät behållare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 250 F. Linje 2 kakor med pergamentpapper. Avsätta.
  2. Placera äggvita och salt i en stor mixskål. Med hjälp av elektriska slagare eller en elektrisk stativblandare försedd med en vispfäste, slå äggvitorna i hög hastighet i 4 till 5 minuter.
  3. Tillsätt sockret en matsked åt gången medan du slår kontinuerligt på medellång hastighet tills marängen är blank och håller styva toppar , cirka 10 till 12 minuter.
  1. Med en spatel, vik i kaffet och vanilj tills kaffet är blandat tillräckligt för att skapa ränder.
  2. Montera en konditoriväska med ett stort rörspets och rulla ner toppen några gånger. Om du inte har en konditoriväska, använd en stor Ziploc väska (du behöver inte ett pipspets). vik väskan 2 till 3 gånger för att göra en manschett på utsidan av påsen. Använd en spatel, överför meringue från blandningskålen till konditorivaror eller Ziploc väska. Lossa manschetten och vrid toppen några gånger för att stänga påsen och tvinga meringue i botten av påsen.
  3. Om du använder en plastpåse, använd sax för att snäppa ett mycket litet hörn av väskan. Kram 1 1/2 tums kretsar av maräng på kakan. Om det kommer ut för långsamt, krypa hålet lite större. Om du klämmer långsamt och sedan tar spetsen upp får du en fin topp.
  4. Placera i förvärmd ugn och baka i 2 timmar. Stäng av ugnen och lämna ugnsluckan delvis öppen. Lämna marängerna i ugnen i minst en timme.
  5. Ta bort marängerna från ugnen och ta försiktigt av dem från papperet. Om de håller fast, returnera dem till ugnen i ytterligare 30 minuter för att sluta torka ut. Kyl helt på ugnsställen. Förvara i en lufttät behållare.

Kök Anteckningar:

Efter en utarbetad semestermåltid som Seder, är en matlagning och färsk frukt allt du behöver för dessert. Dessa Coffee Meringues parar väl med hemlagade kokosnötter , Chokladhasselnötsfyllda datum och Flourless Chocolate Banana Cookies . Naturligtvis finns det ingen anledning att spara receptet på Påsken - prova när som helst på året för en god behandling med eftermiddagskaffe, eller som en del av en dessertspridning.

Meringues gör också en stor DIY matgåva.

Önskar du att spara äggulorna för senare? Du kan frysa dem.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 31
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)