Baskiska skaldjur stew

Detta är en rik och tillfredsställande skaldjursstock som härrör från Baskien - i Pyrenéerna och på Atlantkusten vid gränsen mellan Spanien och Frankrike. Det som gör denna gryta speciell är en kombination av skaldjur, både varm och söt paprika och en kombination av örter. Bra fiskbestånd är viktigt för detta recept, men du kan sub i kycklingföda eller vatten. Jag använder baby bläckfisk, randig bas, räkor och baby kammusslor i den här versionen, men musslor, krabba, någon typ av fast fisk eller verkligen någon annan fisk och skaldjur kommer att göra - bara var säker på att ha en variation.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär octopi i stora bitar. Skiv fisken i 1- till 2-tums kuber. Skala räkorna och tvätta kammusslorna. Kasta var och en av dem med lite salt och lägg åt sidan - separat.
  2. Värm olivoljan i en nederländsk ugn eller stor gryta potten över medelhög värme i en minut eller två, tillsätt sedan lök och selleri. Saute i 3 till 4 minuter, lägg sedan till de gröna och röda paprika och baby bläckfisken.
  3. Smaka i bläckfisk, paprika och lök i en minut eller två, tillsätt sedan vitlöket och blanda väl. Koka i 1 minut, vrid sedan värmen upp och lägg till vitt vin.
  1. Blanda väl, och tillsätt båda typerna paprika och mixa igen. Låt blandningen koka hård tills halva vinet kokas bort.
  2. Lägg till den hackade salvia och rosmarin, då fiskbeståndet. rör om och koka. Vrid värmen ner till en simmer och låt den koka i 35 till 40 minuter.
  3. Test för salt och tillsätt om det behövs. Testa en bit bläckfisk: Om det är ömt, fortsätt. Om inte, laga lite längre.
  4. När bläckfisken är öm, lägg till tomaterna, räkorna, fisken och kammusslorna och lägg sedan till hälften persilja. Koka det här i en simmer i 4 till 5 minuter.
  5. Tillsätt resten av persiljan och basilikan. Rör för att kombinera och servera.

Denna gryta stiger verkligen i tillfälle med ett gott kvalitetsskorpigt bröd och ett gott vitt vin. Ett perfekt val skulle vara en spansk eller Kalifornien Albarino, men en verdelho, pinot grigio, torr riesling eller italiensk grillo skulle alla vara utmärkta, liksom en grekisk assyrtiko. Om du är en öldrinkare, skulle en ljus belgisk öl också vara bra