Användning och hälsofördelar med att äta hampfrön

Vad är hampfrön?

Hampfrön som du kan hämta på din lokala mataffär kommer från samma hampanläggning som är känd för sin hållbara fiber. Hampens växtfrön är ätbara (känd som hampfrön, eller ibland kallas hampnötter) och tillsammans med att ätas precis som de används hampfrön i ett växande antal livsmedelsprodukter idag, inklusive hampmjölk, hampa smör, hamp protein och även hamp tofu !

Läs vidare för att ta reda på vad du behöver veta om dessa fantastiska lilla frön.

Se även:

Näringsfördelar med Hampsfrö

Hampa anses vara en av världens näringsrika växter. Hampfrön innehåller alla essentiella aminosyror som gör dem till en idealisk proteinkälla för veganer och råa livsmedelsbutiker . De essentiella fettsyrorna (både Omega-3s och Omega-6s) är rikliga i hampfrön och kommer i ett förhållande som är mycket fördelaktigt för människor. Magnesium, järn och kalium är i gott skick tillsammans med fiber. Några av hampfröens tillförsel av antioxidanter kommer från dess E-vitamininnehåll.

Nyfiken om de näringsrika fördelarna med hampfröar? Här är allt du behöver veta om hampfrö och din hälsa , inklusive en komplett näringsprofil.

Se även: Shopping för hampfrön

Kulinariska användningar av Hampsfrö

Hampfrön används i många förpackade produkter, som vanligen finns i hälsokostaffärer. Några av dessa produkter, som hampmjölk och markhampemjöl, är relativt enkla att göra hemma från frön. Andra produkter replikeras inte så lätt som hampolja , hampa glass och hampproteinpulver .

Se även: Hur man gör hemlagad hampmjölk

Vad smakar hampfrön? Hampa har en lite nutty smak, kanske bäst jämförbar med pinjenötter, men naturligtvis är texturen ganska annorlunda.

Hur man använder hampfrön

Prova sprinkling hampfrön över en sallad, som en toppning på granola, puddingar eller andra desserter. Ofta säljs som superfood, kan hampfrön läggas till smoothies både hemma och i många kaféer och juicebarer. Hampfrön kan också användas i bakning och matlagning, men näringsinnehållet är högst i råstatus.

Fler anledningar till varför du bör äta hampa

om du bryr dig om miljön och hållbart boende och äta, borde du definitivt vara ett fan av att äta hampsprodukter och hampfrön! Det beror på att hampa allmänt anses vara en av de mest hållbara växterna på planeten. Hampa töjer inte jorden, som vissa grödor kan, och kan lätt odlas på olika ställen. Den växer snabbt och är ganska hård som en växt som klarar sig av sjukdomar och skadedjur.

Är Hampa densamma som Marijuana eller Cannabis?

Även om hampa kommer från en mängd olika cannabis innehåller hampplantan extremt låga nivåer (eller ingen alls) av THC, vilket anses vara ett läkemedel i de flesta länder.

Förvirrad? Tänk på detta: En liknande situation skulle vara den mängd opium som finns i vallmofrön. Det är inte möjligt att använda industriell hamp som ett läkemedel. Anläggningen är känd för att den är extremt lätt att odla, med fantastiska utbyten. Hampplantan, även för kulinariska ändamål, är fortfarande olaglig att växa i USA . De flesta organiska hampfrön som finns på marknaden i USA odlas faktiskt i Kanada.