Vegetarisk Paella (Paella Vegetariana) Recept

Valencia är en region på Medelhavskusten i Spanien, där paella har sitt ursprung. Paella Vegetariana är en vegetarisk version av Valencias signaturrisrätt. Istället för kött eller fisk och skaldjur fyller grönsaker och skapar en god och tillfredsställande vegetarisk risrätt.

Eftersom många paella kokkärl är stora runda kokkärl, är de inte lämpliga för matlagning på toppen av en standardstorbrännare. Så vi rekommenderar att du lagar paella på en rundbröd eller gas paella brännare. Om det inte är ett alternativ, laga mat på din spis med en elektrisk stekpanna . Bläddra ner för mer tips om hur du förbereder paellaer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt de vita bönorna över natten och dränera vätskan innan du lagar mat.
  2. Innan du kan börja laga mata, samla all utrustning och börja bereda alla ingredienser.
  3. Hacka vitlök fint. Häll tomaterna i hälften, skära sedan varje halv i fyra bitar. Skär auberginen i kuber 3/4 tum till 1 tum i storlek. Tärna paprika . Ställ in alla grönsaker åt sidan.
  4. Om du använder fräsch kronärtskockor , klippa bladen på blad och klipp av bottenstammen. Klipp kronärtskockor i kvarter, längdvis. Om du använder konserverade kronärtskockor, öppna och dränera kronärtskockorna. Ställ in alla grönsaker åt sidan.
  1. Om du förbereder ingredienserna i förväg kan du göra allt fram till denna punkt och koka ingredienserna tills du är redo att laga dem.
  2. Nu när du har rengjort och hackat ingredienserna är det dags att tända grillen. När kolarna på grillen är täckta i vitaska kan matlagningen börja. Montera alla ingredienserna på ett bord nära grillen, så att du kan stanna i området och övervaka matlagningen.
  3. Placera pannan på gallret och tillsätt tillräckligt med olivolja för att belägga botten och låt pannan värmas. När det är varmt, sauté vitlök, peppar och tomater i olivoljan. Tillsätt olivolja efter behov för att förhindra att du sticker. Lägg till äggplantan. Koka, rör om ofta - ca 10 minuter.
  4. Tillsätt bönorna och rör om.
  5. Tillsätt riset i form av ett kors. Rör om i 2-3 minuter för att noga täcka riset med olja och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl. Tillsätt saffran till spannmålspannan och rör om. Häll långsamt buljong i pannan tills innehållet är täckt. Sprid ingredienserna jämnt över pan. Låt svalna, laga ris och bönor. Lägg till mer buljong om det behövs.
  6. När riset är kokt, ta av det från värme och täcka med aluminiumfolie, så att paella kan "vila" i 5 till 10 minuter innan du serverar paella.

Anmärkningar:

Att göra bättre paellaer

Andra Paellas att försöka