Spanska bönor och risrecept: Alubias Con Arroz

Bönor är en häftklammer i spanska matlagningsarenan, som många rätter inkluderar spanska ris och bönor. Massor av spanska matrecept kräver bönor, som är idealiska för året runt.

Bönor, som är kända som baljväxter, är mycket friska. De är feta och fulla av näringsämnen som kalcium och kalium, för att inte tala om fiber. De innehåller också protein.

Denna spanska bönor och risrätt är en enkel, smaklig maträtt som inte innehåller kött. Den är idealisk för alla måltider på dagen och speciellt användbar om du försöker begränsa köttet i din kost eller njuta av en köttfri måltid. Ätas med ris, det gör en hel måltid i en enda skål. Det finns en mängd andra spanska bönor och risrätter. Prova några olika - börja med detta recept - för att ta reda på vilka typer av bönor och ris du gillar bäst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera bönorna i en stor kruka med vatten och täck med vatten. Låt bönorna suga upp över natten.
  2. Tappa vatten från bönorna och häll det fina vattnet i en kruka. Se till att det finns cirka 1 tum vatten ovanpå bönorna så att de är helt täckta. Koka upp vattnet. Lägg laurbladet . Minska värme och simma på medium.
  3. Häll löken och den röda paprikan i små bitar. Klipp vitlöksklyftorna i kvarter. Häll 2 till 3 matskedar olivolja i en stekpanna och värm på medium. När pannan är het, tillsätt lök, peppar och vitlök och bruna i ca 5 minuter.
  1. När löken är brunad tillsätt mjölet och blanda. Tillsätt 2 till 3 matskedar buljong från bönkruven till stekpannan och blanda ingredienser. Till denna "sås" lägg till en matsked paprika och blanda noggrant. Lägg till potten med bönor och rör om.
  2. Medan bönorna simmar, förbered det vita riset.
  3. Fortsätt att laga mat tills bönorna är mjuka, men inte mjuka. Tillsätt salt till smak. Kontrollera krukan regelbundet. Du kan behöva lägga vatten till bönorna. Vissa föredrar bönor med buljong mer som soppa, medan andra föredrar tjockare bönorätter. Du kan justera vattnet som du tycker är lämpligt beroende på tjockleken på den önskade buljongen.
  4. Servera bönblandning i skålar ovanpå vitt ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 686
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 304 mg
kolhydrater 125 g
Kostfiber 20 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)