Spansk pasta med Chorizo ​​och Tomatsås Recept

Detta spanska pastarecept är en härlig kombination av hjärtlig tomatsås med spansk chorizo , en kryddig fläskkorv och rökt spansk paprika.

Italienare är kända för att äta mycket pasta, men spanska äter också sin rättvisa andel. De kanske inte är världsberömda för sina pastarätter, men makaroner, rigatoni, penne och spaghetti är ofta åtnjutna i spanska hem med en typisk spansk vridning till såsen.

Som i Italien anses pasta ofta som den första kursen i Spanien i stället för huvudrätten . Detta recept kommer dock att servera 4 vuxna som huvudrätt på grund av köttet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att peeling och hugga löken i 1/4-tums bitar. Skala och hugga vitlök. Ta bort fröna och venerna från peppar och hacka. Skär chorizoen i runda skivor ca 1/4 tum tjock.
  2. Häll ungefär hälften av olivoljan i en stor stekpanna och värme på medium. När det är tillräckligt varmt (men inte röka), sauté lök, vitlök, peppar och chorizosnitt i pannan. Rör ofta. Om så behövs, tillsätt mer olivolja till pannan.
  1. När löken är genomskinliga, lägg till krossade tomater. Stänk paprika. Rör och koka på medium låg i 10 minuter, var försiktig så att du inte brännar såsen.
  2. Medan såsen simmar, ta med vatten till pasta till en koka i en stor kruka. Lägg till pastaprodukter av val och en stor nypa salt och koka tills al dente - ca 10 minuter.
  3. Töm pastaen omedelbart.
  4. För att servera, lägg pastaen till stekpanna och blanda den med såsen. Om du föredrar, plätera pastaen, lägg sedan såsen på toppen.

Mer om spanska Chorizo

Spansk chorizo ​​korv är väldigt annorlunda än mexikansk eller karibisk chorizo. Spansk chorizo kommer fräsch, halvhärdad eller botad, och den som används i detta recept är halvhärdad. Det är en fast, torr korv som måste kokas innan du äter.

De flesta mexikanska chorizo ​​är färskt och mjukt, och vanligtvis inte härdat korv. Det har också olika kryddor än spanska chorizo, så det är inte en bra ersättning för detta recept. Om du behöver en ersättare, använd portugisiska linguica korv som mycket liknar spansk chorizo ​​i smak och bör vara lätt att hitta i din lokala stormarknad.

Tomater och spansk mat

Liksom alla Medelhavet människor, njuter spanska tomater på många sätt - färska eller kokta i många olika typer av rätter.

Se till att ha till hands både färska tomater , liksom ett par burkar tomatsås och en stor burk krossade tomater .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 385
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 280 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 5 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)