Hur man lagar Paella i köket

Förbered Paella på eldstaden eller i en skillet

Bonde Origins of Paella

Paella s var inte alltid den internationella, "i" skålen som förekommer på menyer av gourmetrestauranger, förberedda av kända kockar. De ursprungliga paellaerna lagades på landsbygden över en öppen eld - av nödvändighet. Bönder och herdar förberedde paella med vilka ingredienser de hade eller kunde bära med sig. De behövde en stor middagsmåltid, som skulle ge sitt bränsle till dagens arbete.

De var kokta och ätas ut ur samma panna som en gemensam måltid.

Idag, förhindra dåligt väder, kan vi förbereda paellas över en gas- eller kolgrill, en gasbrännare eller öppen eld. Vad händer om du inte har utomhusutrymme, lagar inte mat för en stor grupp, eller är vädret för vått? Som spanska säger, ingen hö problema! Det finns ingen tvekan om att en god paella kan förberedas i ditt kök, men hur?

Paellas på stovetoppen

Om du förbereder paella för två till fyra personer, kan du laga den på spisen, med en stor stekpanna på minst 2,5 till 3 cm djupt. Om du har en 12-tums paella- pan kan du definitivt använda den på en stor gasbrännare.

Eftersom paella- pannor inte alltid har helt platta bottnar, kan det vara problematiskt att använda dem på en elektrisk brännare eftersom värmen inte kommer att fördelas jämt, speciellt om pannan är mycket större än brännringen.

Moderna induktionsskålar eller glaskeramik, ( vitroceramicas på spanska) är mycket populära i många länder.

Dessa spishällar kan ha särskilda krav på krukor och kokkärl. Många tillverkare rekommenderar endast vissa material, eller att pannorna är helt platta. Emaljbelagda paella- pannor av stål, med tjockare bottnar, är gjorda speciellt för dessa kokplattor och finns i Spanien.

Paellas för större grupper

Om du planerar att förbereda en paella för en större grupp, överväg att använda en rostfritt stålspis.

Det finns många olika stilar tillgängliga; Emellertid kommer en 15-tums oval eller en 16-tums rund stek att göra en paella på 8-10 portioner.

Funktioner i en elektrisk skillet

Även om du kan använda någon elektrisk stekpanna, om du köper en för att förbereda paella, leta efter följande funktioner: