Lär dig ett fantastiskt recept på Alubias Blancas con Chorizo

Vita bönor med chorizo ​​( alubias blancas con chorizo ) är en snabb och enkel spansk maträtt för de nätterna när du inte har mycket tid eller energi men vill sätta något intressant och annorlunda på din tallrik. Eftersom receptet använder konserverade vita njurbönor är det mesta av arbetet gjort för dig, vilket gör det till en perfekt maträtt för nybörjare kockar också. Vitbönor kombinerar vackert med spanska chorizo, lök, vitlök och peppar för att göra en god och tillfredsställande huvudrätt, klar på cirka 20 minuter. Överväg att lägga till en pocherad ägg-inte bara för en fyllningsmiddag men också en utsökt frukosträtt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Hacka lök och paprika. Skala och hugga vitlöket, men inte för fint. Skär chorizoen i skivor ca 1/4 tum tjock.
  2. Häll olivoljan i en stor stekpanna och värm över medium värme. När det är varmt, sautélök och paprika, rör om ofta. Var försiktig så att du inte bränner grönsakerna - om nödvändigt, sänk värmen. När löken blir genomskinlig, lägg till vitlök och chorizosnitt . Fortsätt att laga mat tills chorizoskivor är brunade. Lägg till mer olivolja om blandningen börjar sticka. Minska värmen till låg.
  1. Skölj bönorna snabbt under kallt vatten och dränera. Lägg till stekpannan och rör om, värm upp blandningen med låg värme. Tillsätt salt till smak. När bönorna är heta, servera i skålar med skivor färsk baguette.

Notera på spanska Chorizo

Denna korv är väldigt annorlunda än mexikansk eller karibisk chorizo. Spansk chorizo ​​är en fast, torr korv som är botad, där de flesta mexikanska chorizo ​​är färska och mjuka och inte härdad korv. Mexikansk chorizo ​​har också olika kryddor än spanska Chorizo . Om du inte kan hitta spanska chorizo, använd portugisiska Linguica korv, som mycket liknar Spanish Chorizo ​​och borde vara lätt att hitta i din lokala stormarknad.

variationer

Även om denna maträtt är ganska tillfredsställande på egen hand, finns det flera sätt att förbättra denna spanska klassiker för att bli mer omfattande och en komplett måltid. Lägg till fler grönsaker som zucchini eller aubergine och saute tillsammans med paprika. Du kan också servera Alubias Blancas con Chorizo på skivor rostat bröd eller inuti tortillaskal.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1053
Totalt fett 30 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 467 mg
kolhydrater 147 g
Kostfiber 42 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)