7 köksredskap för ett spanskt kök

Det mesta av det som finns i ditt kök är standard i kök runt om i världen. Alla som lagar mat har i allmänhet en stekpanna, en kruka, knivar, grönsaksskalare och liknande. Att laga spansk mat, generellt behöver man inte särskilda köksredskap, men det finns några ovanliga verktyg eller kokkärl att sätta på din önskelista. De flesta objekten på listan kan hittas via en internetleverantör av spansk mat, hos din lokala etniska livsmedelsbutik, och några hos din lokala varuhus.

Köksredskap för matlagning spansk mat

  1. Keramiska eller lera krukor - Traditionella lerretar är ett bra komplement till köksredskapen. Leta efter goda rätter som kan användas inomhus och utomhus - på en gasspis, i ugnen eller på grillen. Lera rätter finns i ett stort antal storlekar från 3-4 tum över att användas för tapa rationer, till 10-12 tum över, används för cocidos ( stews ) och andra ugnsbakade gryta disk.
  2. Paella-pan - För att laga paella ute på en grill eller över öppna flammor, är en karbonstål paella-pan den bästa, men emaljerade pannor är ekonomiska och fungerar bra. Paella-pannor finns i ett stort antal storlekar. Taggarna innehåller vanligtvis antalet portioner de gör.
  3. Paella sked - Paella skedar är långhanterade skedar vanligtvis gjorda av rostfritt stål. De brukar röra paella men hålla händerna och armarna borta från värmen och flammorna.
  4. Ramekins - För flan , spansk äggkräm med karamelsås. Ramekins kommer i flera storlekar, men de är vanligtvis små (3 till 4 tum tvärsöver), gjorda av porslin, och är perfekta för att göra enskilda portioner av en mängd spanska vanilj och desserter. De är också praktiska för att servera nötter och små tapas .
  1. Spatler - Eftersom många tapas och andra rätter i det spanska köket är stekt, med minst en bra spatel, är det speciellt en slitsad spatel viktigt.
  2. Stick Blender - Dessa små elektriska verktyg är väldigt praktiska för att göra såser eller majonnäs, eller piska salladsdressing. Detta är särskilt användbart när man gör alioli eller krämiga soppor.
  1. Tryckkokare - Denna snygga uppfinning kan tyckas vara något som gick i stil på 1960-talet, men inte i Spanien. Moderna tryckkokare är säkra, och påskyndar tillagningen av grytor, etc. Den typiska spanska kocken använder fortfarande en tryckkokare för att göra många traditionella spanska rätter på en bråkdel av tiden det tog sin abuela . Den här sista utrustningen är inte ovanlig, men har en flaskaöppnare till hands för den stora flaskan spanskt vin.