Spanska Ägg i Purgatory Recept

Ägg i purgatory är ett recept som ursprungligen kommer från Italien. På grund av sin popularitet i många spanska och latinamerikanska hem, bestämde vi oss för att dela vår egen version av det - med en spansk stil.

Ägg bakas i individuella keramiska rätter på en bädd av tomatsås med tärnad spansk chorizo ​​korv och toppad med riven ost. Det här enkla receptet är perfekt för en huvudmåltid. Om du har en tillräckligt stor lera maträtt, kan du till och med baka det för familjen stil servering. Du kan också göra individuella portioner för en varm varm tapa.

Oavsett om du njuter av denna maträtt till frukost, brunch, lunch eller middag, är det här mångsidiga receptet att gå till sista minuten-måltid i många spanska hem. Färdig på mindre än 30 minuter, det är en perfekt mid-week måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och finhack lök och vitlök. Smörj chorizoskorgen smidigt. Skiv den rostade paprika i fyra stycken.
  2. Häll olivoljan i en stor stekpanna och lägg den på medium värme. När det är varmt, sauté lök, vitlök och chorizo ​​korv i pannan tills lök är genomskinliga och mjuka. Rör i röda pepparflingor, timjan och oregano. Tillsätt krossade tomater och simma i ca 15 minuter.
  1. Värm ugnen till 375 F grader.
  2. Dela tomatsåsen i de fyra individuella keramiska rätterna (eller en stor bageri). Tryck på en sked i mitten för att skapa ett hål för ägget. Bryt 2 ägg i varje maträtt och strö över ost. Baka tills de vita är inställda, men äggulorna är fortfarande rinnande. Servera med bröd eller hemlagad pommes frites.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 568
Totalt fett 39 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 451 mg
Natrium 726 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 5 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)