Skaldjur Paella Recept Med Fläsk Och Kyckling

Paella härstammar i Valencia, en region på Medelhavskusten i Spanien som ligger mellan Barcelona och Murcia som är känd för sina risrätter. Ris har vuxit i denna region sedan den plantades av morerna.

Spanjorerna håller med om att de mest autentiska versionerna av paella kommer från Valencia regionen , där de härstammar med breda bönor och sniglar. Men paella-rätter har kommit långt sedan. Det finns nu otaliga versioner (även om många lokalbefolkningar fortfarande tillåter bara vissa ingredienser att kvalificera sig som en "riktig" paella). Oavsett din tro är det som gör en traditionell spansk paella, denna läckra version fylld med skaldjur, fläsk och räkor är otänkbart utsökt.

Fisk och skaldjur Paella

Det är värt att påpeka att trots sitt ödmjuka ursprung är dagens paella förmodligen den mest kända och populära spanska maträtten i världen. Det finns så många versioner av paella som det finns kockar i Spanien! Denna version av skaldjur paella innehåller kyckling och fläsk, liksom musslor, musslor och räkor. Det är lite av Mary Montaña - eller surfa och gräva - som de säger i Spanien.

En traditionell paella panna , en lång träsked eller paddla, och en grill eller gasbrännare behövs för att förbereda denna skaldjur paella.

Vad du behöver

Hur man gör det

Ris Obs: Den exakta mängden ris kommer att bero på storleken på pannan och antalet portioner, så ha minst 1 1/4 lb av ris till hands.

 1. Förbered ingredienserna. Om du använder en hel kyckling, skära den och fläsken i bitar av portion.
 2. Rengör bläckfisken av innards och ryggrad, ta bort tentaklarna. Skär bläckfiskens rör i ringar.
 3. Utsäda och skära rödpeppar i långa band. Hackla lök och tomater, lägg åt sidan för senare.
 1. Varm kycklingbuljongen i en medelstora kastrull.
 2. Koka paellaen. Om kolskålen används, tänd kolerna. När kolarna på grillen är täckta i vitaska kan matlagningen börja.
 3. Placera paella-pannan på värmen och tillsätt tillräckligt med olivolja för att belägga botten. När pannan är tillräckligt varm, sauté lökarna och tomaterna i olivoljan. Tillsätt olivolja efter behov för att förhindra att du sticker. När löken är genomskinliga, lägg till kycklingen och laga kakan, brun på alla sidor. Tillsätt bläckfisk och koka, rör om ofta i ca 10-15 minuter.
 4. Tillsätt riset, strö i form av ett stort kors på pannan. Rör om i två till tre minuter för att noga täcka riset med olja.
 5. Krossa saffran trådarna och lägg till den varma kycklingbuljongen. Häll långsamt buljong i paella-pan tills ingredienser är alla täckta. Sprid kött och grönsaker jämnt över botten av pannan.
 6. Ordna musslor runt utsidan av pannan, peka uppåt. Placera musslor och räkor i pannan, sprid ut jämnt runt pannan. Lägg till skivor peppar på toppen.
 7. Simma, laga ris . Lägg till mer buljong om det behövs. (Om grillen blir för varm, häll upp pannan, bort från värmen.) När riset är nästan kokt, stänk ärter över toppen.
 8. När riset är kokt, ta av det från värme och täcka med aluminiumfolie eller stor tehandduk, så att paella kan "vila" i 5 till 10 minuter före servering.
 9. Skiva citroner i kilar och servera tillsammans med paella.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 786
Totalt fett 21 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 342 mg
Natrium 1,339 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 4 g
Protein 81 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)