Welsh Cider Baked Ham Recept

Bakad skinka är en sådan härlig grillad kött när som helst på året men speciellt härlig som en traditionell maträtt vid jul och påsk i Storbritannien och Irland.

Detta bakade skinkrecept är walisiskt och kokas i walisisk cider, för att vara exakt. För detta recept använde vi Rosies från norra Wales. Du kan naturligtvis använda någon torrcider du gillar eller är tillgänglig för dig men helst inte söt.

Denna skinka gör en underbar middagskål serveras med en krämig persilja sås, ett annat traditionellt sätt att servera. Skinkan kan också skivas smidigt och serveras på skarpa roils med en bra chutney eller piccalilli. Kolla in de andra förslag som anges efter receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fråga din slaktare om skinkan behöver blötläggning, vissa gör inte längre. Om det gör, placera i en stor lagerflaska och täcka med kallt vatten. Låt en mild koka och simma i 5 minuter. Töm skinkan och skölj under kallt rinnande vatten tills det kyls.
  2. Skölj ut lagerpannan, lägg skinken i pannan, täck med cider och tillräckligt med vatten för att täcka. Lägg persilja stjälkar, vikblad och pepparkorn. Koka upp, sänka värmen och simma i en timme.
  1. Förvärm ugnen till 425 F / 220 C / gas 7
  2. Ta bort skinkan från vätskan (behåll den här vätskan eftersom den gör ett gott lager för soppa). Torka skinkans skinn med en ren tehandduk.
  3. Wrap köttet med ett lager av folie som lämnar huden exponerad. Använd en Stanley Knife eller mycket skarp kniv, gör flera diagonala snedstreck tvärs över huden. Gnid huden med en bra sprinkling av havssalt.
  4. Placera skinkan i en bageri och steka i den förvärmda ugnen i 20 minuter tills huden är skarp och brunad. Ta av från ugnen och låt vila i 15 minuter. Skiv smidigt och servera.

Kök Anteckningar: