Tyska korvssoppa från Bayern (Metzelsuppe) Recept

Denna tyska korvssoppa från Bayern är en hjärtlig soppa som äts i Franconia och Swabia på slaktdag, vilket gör det till en kallvädersoppa.

Strängt taget är soppan gjord av korv (vanligen blod och leverkorv) som brister under matlagningen och måste ätas omedelbart på slaktdag. Det är känt som Metzelsuppe eller Kesselsuppe . En Metzger är en "slaktare" och en Kessel är en "pott".

När du lagar korv hemma, om de alla gör det genom matlagningsprocessen, gör bara soppan med de som inte har brutit. Soppan är för bra för att gå till händelse och tradition.

Recept med tillstånd av Bayerisches Staatsministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Forsten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör soppan

Gör croutonsna

Servera upp det

Källa: Bayerisches Staatsministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Forsten.

Näs-till-svansmat i Tyskland

Tyskland är ingen främling för att äta näsa till svans, vilket innebär att man inte slösar bort en del av ett slaktat djur.

Testa till exempel Blutwurst , som är korv som är gjorda med mindre än primoskurvor av hackad, kokt fläsk, vänster över från slakt och friskt blod blandat med ättika innan det har en chans att sticka. Det kan också innehålla brödsmulor, lök, havre, mjölk, timjan och marjoram. Det kan antingen kokas eller lättrökas och / eller lufttorkas.

Ett annat exempel är blodsoppa, som kallas Swattsuer eller Schwartz-Sauer (bokstavligen "svart-sur") från slaktresterna. Ribben, mage, grisar fötter, öron, snouts och sålunda kokas i ett vatten-ättika bad med pepparkorn och lök.

När köttet är ömt, skärs det i bitar av bitar. Buljongen blandas med några av det färskt grisblodet, fläsket kastas tillbaka tillsammans med fler kryddor och där har du det. Soppen serveras vanligtvis med Salzkartoffeln (saltpotatis) eller bovete eller mjölblommar.

Mer Tyska Kall-Väder Soup Recept

Tyska soppor varierar från en buljongbaserad bröllopsoppa till One Pot Meals ( Eintöpfe ) serveras över nudlar eller potatis, båda är hjärtliga och tillfredsställande.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 421
Totalt fett 35 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 81 mg
Natrium 895 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)