Pumpa Seed Skritt (Pepita Brittle)

Denna läckra, knapiga pepita-skörda är ett utmärkt alternativ till den klassiska jordnötsversionen. Hulled rostad pumpa frön - eller "pepitas" - gör det till ett utmärkt val för semester godis och gåvor. Du kan också använda råa pumpa frön, eller använd de oskrovade rostade pumpa frön från Halloween pumpan. Den bildade godisen var gjord med saltade skrovade och rostade pumpa frön.

Jag rekommenderar att du använder en tillförlitlig godtermometer för detta recept för att säkerställa att sirapen är rätt temperatur för godis. Se hur man testar en godtermometer under receptinstruktionerna. Om du inte har en godtermometer, laga du på det hårda spricksteget .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör ett rimmat bakplåt generellt eller lägg ut en stor silikonbakningsmatta.
  2. Mät pumpa frön och häll dem i en liten skål; avsätta.
  3. Kombinera vanilj och bakpulver i en liten kopp eller maträtt och lägg åt sidan.
  4. Kombinera vattnet, sirapen, sockret och saltet i en djup medelspets. Bifoga godistermometern så att den är i blandningen, men var försiktig så att den inte rör på botten av pannan. Koka sockerblandningen över medium värme, omrör ofta, tills sockret har upplösts och blandningen når 285 F till 290 F på godtermometern.
  1. Lägg till pumpkinfröna (temperaturen går ned temporärt) och fortsätt tillagning, ständigt omrörning tills blandningen når 300 F (hård sprickstadium).
  2. Ta omedelbart av blandningen från värmen och rör om i kokpulver och vaniljblandning tillsammans med smöret.
  3. Häll godisblandningen ut på det smörda bakplåten eller silikonbakningsmattan. Sträck eller sprida försiktigt med en silikonspatel om det behövs. Godiset sätter och härdar på cirka 10 till 20 minuter.
  4. Bryt den spröda upp i mindre bitar.
  5. Förvara pumpafrö skört vid rumstemperatur i en lufttät behållare åtskilda av bitar av pergamentpapper eller vaxat papper. Den spröda kommer att hålla i ca 2 till 4 veckor.

Hur man testar en godtermometer för noggrannhet

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 241
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)