Hur man fryser söta paprika

Förläng hållbarheten hos denna färgglada grönsak.

Oavsett om du har en bounty i din trädgård eller bestämt dig för att köpa i bulk, använder du dessa paprika innan de går illa kan ofta vara en utmaning. Lyckligtvis är paprika en av de enklaste grönsakerna att frysa, och de behåller sina ljusa färger och smakar vackert med denna metod. Till skillnad från när man fryser andra grönsaker, är det inte nödvändigt att blanchera paprika innan de fryser. Denna frysningsteknik är enkel, tar bara 10 minuter att förbereda och 1 timme för att bli fryst.

Det är viktigt att komma ihåg att eftersom peppar innehåller vatten kommer de inte att återvända till sin skarpa när de tinas. Så frysta peppar bitar är perfekta för att lägga till kokta rätter som stekpannor och grytor, men inte för att äta rå.

Vad du behöver

Du behöver inte mycket förutom de söta paprikorna - som klocka eller rostpipor - för att följa den här frysta metoden. För en snabb process, se till att du har en skarp kniv, skärbräda, bakplåt och fryspåsar eller lufttäta behållare till hands.

Steg för frysning

  1. Ta bort stammarna, fröna och vita inre membran från paprikan.

  2. Skär paprikorna enligt din matlagning - om du brukar göra recept som kallar hackade paprika, skär dem i ungefär 1/2-tums bitar. Eller skiv dem om pepparremsor (som för pommes frites) är vanligare på ingredienslistan. Eller gör lite av båda. På så sätt är de klara att använda när du tar dem ur frysen.

  1. Sprid de skurna paprikorna i ett enda lager på ett bakplåt. Frys i 1 timme. Detta steg (kallat flash-frysning) säkerställer att bitarna förblir löst snarare än att klumpa ihop och gör det möjligt för dig att scoop ut precis vad du behöver senare.

  2. Överför de frysta pepparbitarna till fryspåsar eller lufttäta behållare. Märka påsarna eller behållarna med datumet (och olika peppar om du vill).

  1. Pepparna kommer att hålla i upp till ett år, men deras kvalitet är bäst om de används inom 6 månader.

Tips för användning

Eftersom peppar behåller vatten när de är frysta, är det bäst att använda frysta paprika i kokta rätter - de blir lite lätta och fuktiga när de tinas och därför inte är idealiska för sallader eller crudites. För de flesta recept, som soppor, såser och rörfries, är det onödigt att tina pepparbitarna innan de lagas.