Tyska Bröllopsoppa Recept - Hochzeitssuppe

Bröllopsoppa i Tyskland har många regionala variationer, men det vanligaste är en klar buljong med olika garneringar. "Hochzeitssuppe" eller bröllopsoppa "är kul att göra men tar tid, så det görs oftast för speciella tillfällen.

Serverar 8 som en första kurs.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anteckningar om att servera bröllopssoppa

Dessa soppor med klar buljong monteras vanligen genom att placera kokta ingredienser i den enskilda skålen, häll sedan hett buljong på toppen och servera omedelbart. Att mata ingredienserna i buljongen skulle dölja buljongen och några av ingredienserna kommer att falla ihop med intensiv hantering.

Montering av soppen görs därför bäst genom att skapa en samlingslinje av sorter i köket och ha en hjälpare servera soppen som den är skapad. Det här är lätt i en restaurang men en hemkock kommer inte att vara mindre bekant med den här metoden.

På god sida, med samlingslinjemetoden, innehåller varje portion samma mängd av varje garnering och kan ordnas speciellt attraktivt.

Göra buljongen (valfritt)

Börja buljongen dagen innan. Du kan välja att hoppa över köttet helt och köpa 2 - 3 liter av en god kvalitet, förpackad buljong istället.

Placera alla ingredienser utom salt för buljongen i en stor lagergryta och täcka med 4 liter kallt vatten. Koka upp, sänk värmen och tillsätt saltet (börja med ca 1 matsked och lägg inte till mer tills slutet, eftersom förångningen kan göra den för salt).

Simma över låg värme i 4 timmar, skumma skummet vid behov.

Ta bort kött och grönsaker. Du kan välja att äta dem i en annan måltid eller kassera. Det mesta av smaken extraherades i buljongen.

Kör buljongen genom flera lager av cheesecloth för att filtrera de fina partiklarna och kyl-buljongen.

Specialmiddagens dag: Ta bort härdat fett från toppen av buljongen. För att ytterligare klargöra buljongen kan du använda 3 äggvitor. Placera dem i kallbuljongen och rör om när buljongen kommer till en simmer. Efter några minuter, spänn buljongen igen genom ostkot i en ren panna. Äggvita fäller andra proteiner och sediment.

Varmbuljong kort före serveringstid och håll väldigt varmt, men inte kokande.

Gör "Eierstich" eller Royale till bröllopsoppa

Använd 2 ägg och 2 äggulor med 1 kopp mjölk eller grädde, förbered "Eierstich" enligt anvisningarna i detta recept .

Kall och skär i bitar av bitstorlek kort före servering.

Precook grönsakerna

Varje grönsak du väljer att ha i din soppa ska vara skuren liten. Halv tum tärning eller småfloretter som passar på sked och i mun.

Alla kan kämpa över vilka grönsaker som ska ingå, men på våren är det vanligtvis vitt sparris och morot (för färgen).

Koka grönsakerna tills al dente, lämnar morot till sist så det kommer inte att missfärga de andra. Du kan också laga dem med vilken metod du vill. Håll dem separata och varma.

Koka köttbullarna till bröllopsoppa

Ta en pott med vatten till en simmer. Blanda ingredienserna till köttbullarna noggrant.

Smaka små köttbullar med ca 2 teskedar kött. Släpp dem i vattnet och koka i 5 - 7 minuter.

Töm och håll varm. Du borde ha cirka 32 köttbullar.

Koka nudlarna

Koka ca 1 1/2 koppar vanliga, breda äggnudlar för att göra 2 koppar kokta. Dränera.

Montera bröllopsoppa

Gör en monteringslinje med varje ingrediens och den heta buljongen i slutet av den.

Placera ingredienserna attraktivt i soppskålen (se exempel). Använd 4 köttbullar och 4 stycken royale per skål, ca 2 matskedar morot och andra grönsaker och 1/4 kopp nudlar. Det här är en aptitretare, det behöver inte fyllas.

Ladla ca 1 kopp varm buljong över soppan, garnera med persilja och / eller gräslök och bär till bordet och placera framför varje gäst.

När alla har en skål, kan de börja äta. När du är klar kan du välja att distribuera kvarvarande buljong till dem som vill ha det.

Bröd serveras vanligtvis inte med denna soppa, men du kan välja att ha lite på bordet. Bröd serveras vanligtvis inte med smör för första kurser.