Är skyy flavored Vodkas värt Hype?

Det är en populär vodka, men det är inte nödvändigtvis det bästa

Skyy Vodka är en av de mest kända vodkas och med goda skäl. Det är både överkomligt och tillgängligt nästan överallt, det är också en ganska anständig vodka givet priset. Detta är en vodka som lätt kan bli din dagliga dryck och det fungerar fint i en mängd olika enkla blandade drycker .

The Changing Skyy Infusions

Där Skyy skiner är i sina smaksatta vodka erbjudanden, kända inom varumärket som Skyy Infusions.

Portföljen har förändrats kraftigt under årens lopp, eftersom den smaksatta vodkamarknaden har förändrats, växts och blivit mer mångsidig. Några av de bästa Skyy Vodkas som Melon och Ginger är inte längre tillgängliga. Vad du hittar hittar du smaker som Coastal Cranberry and Honeysuckle Apple.

Medan förändring inte alltid är en dålig sak, så är det lite nedslående. Skyy Ginger var fantastisk och en personlig favorit för den speciella smaken.

Det verkar också som varumärket jagar trenderna och lämnar grunderna. Genom att titta på Skyys historia är det nästan som om du inte längre kan konkurrera med en helt enkelt smakad vodka som har ett enkelt namn som "druva" eller "vanilj". I stället kräver marknaden (i teorin) "Moscato Grape" och "Vanilla Bean".

Marknadsföring är marknadsföring, vodka följer verkligen marknaderna och Skyy är mycket bra på marknadsföring.

Making of Skyy Vodka

Skyy är en kornbaserad vodka som körs genom en distilleringsprocess med fyra kolonner och filtreras tre gånger.

Kornen kommer från det amerikanska Midwest, men företaget beskriver inte mer detaljer om vad dessa korn är eller går djupare in i vodkas produktion.

När det gäller vodkas i Skyy Infusions, är varje infunderad med "naturliga smaker". Majoriteten är sant mot smaken på etiketten och etiketten läser faktiskt "Vodka infunderad med naturliga hallonsmak" eller liknande

Vid några tillfällen verkar det vara lite mer komplicerat än det enda smakämnet. För Skyy smaker som Bartlett Pear, Honeysuckle Apple, Moscato Grape, Texas Grapefrukt, Tropical Mango och Vanilla Bean, är etikett uttalandet mer mystiskt. Dessa läser något till följd av: "Vodka infunderad med Honeycrisp äpple och andra naturliga smaker."

Dessa "andra smaker" är intressanta men inte nödvändigtvis en dålig sak. Vissa smaker behöver naturligtvis lite hjälp när det gäller att placera dem i vodka men vad de nämns nämns sällan när det gäller Skyy. Produktbeskrivningen för Moscato Grape säger till exempel att druvan är förenad med "stenfrukt på en tropisk resa". Sten frukt? Är det en persika, en aprikos, och vad sägs om denna "tropiska" aspekt.

Det kan alla vara ganska förvirrande och om du gillar att veta exakt vad som går in i vodkan du dricker, kan det hända att Skyy inte är ditt bästa alternativ.

Vad är Skyys nuvarande smaker

Min erfarenhet säger att listan över Skyy Infusions är föremål för förändringar och det kan göra det när som helst. Om någon av de aktuella erbjudandenen är lika eller liknar en äldre motsvarighet av samma smak är ännu en fråga kvar obesvarad.

Från och med 2017 innehåller Skyy Vodka följande smaker:

De smaker som vi saknar och har blivit avbrutna är de förenklade versionerna. Dessa inkluderar Ginger och Melon som redan nämns samt Berry, Grape, Orange och Vanilla. Om du stöter på ett äldre cocktailrecept som kräver någon av dessa finns det en lämplig ersättare, antingen från Skyy eller ett annat vodka-märke.

För ingefära måste du leta efter mindre märken som Myer Farm och Heritage Distilling. De flesta av de stora märkena klarar inte smaken, vilket är synd eftersom det är fantastiskt. Du kan vara bättre att införa din egen .

Melon vodka är en annan historia och många märken av vodka erbjuder denna smak.

Smirnoff, Van Gogh och Gray Goose är bland dem.

Är verkligen Skyy Vodka något bra?

Det här är en svår fråga att svara eftersom jag personligen är en självpresenterad vodka snob och Skyy Ginger var den enda vodka från varumärket som verkligen imponerade på mig. Ändå, skratta tillbaka och titta på den större bilden, tycker många vodka-drinkare om Skyy och det är deras go-to brand.

Klassificerar jag Skyy som en premium vodka? Nej. Det är billigt prissatt och en bra vodka för runt $ 20: det är ett värde vodka . Ändå är vodkamarknaden extremt konkurrenskraftig och jag vågar säga att det finns liknande prissatta vodkas som outshine Skyy . Deep Eddy och New Amsterdam kanske inte har smaken på Skyy, men vodkaen är betydligt mjukare. För stora märken lutar jag personligen mot Smirnoff eller Svedka.

Ändå är smaken alltid subjektiv, eller hur? Om du tycker att du gillar Skyy, drick det och oroa dig inte för vad andra tycker. Vad jag uppmuntrar dig att göra är emellertid att bryta från varumärket en minut och utforska några av dina andra alternativ.

Det finns tider (och vi är alla skyldiga till det) där vi blir för lojala mot ett varumärke och glömmer att det finns andra där ute för att försöka. Cocktailsvärlden är konstruerad för konstant utforskning och upptäckt och det är synd att hålla sig bekant.