The Black Eyed Susan: Officiell Cocktail av Preakness Stakes

Den officiella drycken av Preakness Stakes är Black Eyed Susan. Medan namnet inte ändras har det varit några "officiella" recept under åren. Vodka och apelsinjuice är alltid fokus och ibland ser vi lite whisky eller rom kastade i mixen. En sak är säkert, det är alltid en bra drink att njuta av medan du tittar på tävlingen.

Den 2017 Black Eyed Susan cocktailen (enligt Preakness hemsida) har Effen Vodka och Makers Mark Bourbon med lite Peachtree, apelsinjuice och sur blandning. Det är en mycket trevlig fruktdryck och borde vara en utmärkt cocktail för Preakness eller någon dag på året.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam över krossad is i ett långt glas.
  4. Garnera med en apelsin och körsbär.

(Recept från Preakness Stakes)

Detta recept mäts i delar och det är mycket lätt att anpassa det för att passa alla glasstorlekar. Till exempel, för att skapa en 7-uns cocktail, häll 1 uns av varje sprit och 2 uns varje juice och sur blandning.

Denna hälla bör vara den perfekta summen för en enda drink, men du kan göra det längre eller kortare om du vill.

Var noga med att hålla ingredienserna i proportion för att behålla balansen mellan smaker.

Varför så många svartögda Susans?

Professionell sport är fylld med sponsringar och Triple Crown av hästkapplöpning är inte annorlunda. Det är bara inte så blatant och vi ser det oftast i "officiell cocktail" av varje ras.

Dryckerna i Belmont Stakes och Preakness har förändrats ganska många gånger under åren. Och ändå är Mint Julep så inbrott i Kentucky Derby att det aldrig kommer att gå iväg. Det finns dock ett nytt "officiellt Mint Julep recept" som släpps varje år med några mindre tweaks som alltid är roliga att återkomma.

Preakness ändrar regelbundet "officiell cocktail", men namnet förblir detsamma. Det är helt möjligt att Black-Eyed Susan-receptet fortsätter att förändras varje år.

Elderflower Black Eyed Susan

En intressant vridning, den 2015 officiella Black Eyed Susan recepten var en av de få under de senaste åren för att hoppa över whisky helt. Detta är en semi-blommig och fruktig cocktail som är väldigt uppfriskande.

För att göra drycken: Bygg 1 1/2 ounce Finlandia Vodka , 1/2 ounce St. Germain Elderflowerlikör, 2 uns ananasjuice , 1/4 uns limejuice och 3/4 oz apelsinjuice i ett långt glas fyllt med is . Rör bra och garnera med en orange skiva.

En förenklad svartögd Susan

Black Eyed Susan är alltid en ganska enkel dryck och det här receptet är bland de enklaste. Receptet kommer från 2011 Preakness och innehåller både whisky och vodka. Det serveras som en lång drink och kan ses som en förbättrad skruvmejsel med en Whisky Sour spark .

För att göra drycken: Kombinera 1 1/4 ounce Early Times Kentucky Whisky , 3/4 ounce 42 Nedan Vodka , 3 oz sur blandning och 2 oz apelsinjuice i en cocktailhackare fylld med is. Skaka bra och dra sedan in i ett collinsglas med färskis . Garnera med en orange skiva och en körsbär.

Den ursprungliga svartögda Susan

Den första cocktailen som tog på namnet Black Eyed Susan kombinerade rom och vodka med lika delar apelsin och ananasjuicer. Tydligen började den här 1973 som en färdig-till-drink-cocktail .

För att göra drycken: Kombinera 1 ounce varje vodka och Mount Gay Eclipse Rum med 3/4 ounce Cointreau och 1 1/2 ounces varje ny apelsinjuice och ananasjuice i collinsglas fylld med krossad is. Kram juice av en lime kil i drinken. Garnera med ett apelsinhjul, ananas kub och körsbär.

(Redigerad av Colleen Graham)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 695
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 974 mg
kolhydrater 109 g
Kostfiber 3 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)