Woodford Reserve Belmont Jewel Recept

Hästkapplöpning och whisky-cocktails går hand i hand. Varje lopp har sin egen officiella cocktail och de inkluderar nästan alltid bourbon .

Det tredje benet av hästkapplöpningens Triple Crown, Belmont Stakes har haft ett antal "officiella" drycker och denna Belmont Jewel är en av dem (mer om det under receptet). Det här receptet har en smidig smak av Woodford Reserve .

Drycken är enkel och utsökt. Det är en blandning av bourbon whisky med citronad och granatäpplejuice och det är perfekt för alla tillfällen med användningar långt bortom juni-tävlingen. Det är också ett lätt recept att förvandlas till en stans och tjäna av krukstången till en törstig folkmassa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera ingredienserna i en cocktailskakare med is.
  2. Skaka kraftigt.
  3. Spänn över isen i ett dubbel gammaldags glas .
  4. Garnera med en citron kil eller körsbär.

Oh vänta! Det finns en ny Belmont juvel ...

Det är roligt att titta på de många inkarnationerna av "officiella" cocktails kring Triple Crown-tävlingarna. Bland de tre är Kentucky Derby den enda tävlingen som har fastnat med en enda drink under årens lopp och trots att bourbon valet har förändrats med sponsring, har Mint Julep förblev drinken att ha medan man tittat på Derby.

Med det sagt finns det ett nytt "officiellt" recept som släpptes varje år och de är ganska intressanta.

Detta är inte fallet för de andra två tävlingarna. De "officiella" cocktailerna ändras regelbundet och, konstigt nog, har de ofta samma namn. Vi har sett det med Black Eyed Susan och Preakness Stakes och detsamma kan sägas om Belmont.

Woodford Reserve Belmont Jewel ovan publicerades 2011. Tidigare skapade Dale DeGroff Belmont Breeze för loppet 1998, vilket ersatte den långvariga favoriten kallad White Carnation .

Jag är säker på att det har funnits andra officiella drycker som jag har missat genom åren, men receptet från 2015 (enligt Belmont Stakes hemsida) var det exakta receptet ovan med granatäpple och citronad, bara bourbon är annorlunda. Knob Creek (ett Jim Beam-varumärke) var det officiella bourbonet i Belmont Stakes och används för att göra Belmont Jewel i några år. I 2017 återkommer Woodford och drycken förblir densamma.

Allt detta är helt enkelt ett marknadsförings- och sponsringsspel som vi ser spela ut i varje yrkesport och det är troligt att det ändras igen.

Antingen Woodford Reserve eller Knob Creek gör en bra Belmont Jewel men de är två helt olika bourbons. Om du vill ha en stark bourbon smak, gå med Knob Creek. Om något lite mjukare och mer subtilt är mer din stil, välj Woodford Reserve.

Hur stark är Belmont Jewel?

Styrkan i Belmont Jewel kommer att bero helt på bourbon du bestämmer dig för att gå med.

Skillnaden är minimal men jämförelsen är intressant.

När den tillverkades med 43,2% ABV Woodford Reserve, skulle den färdiga cocktailen vara ca 13% ABV (26 bevis).

Om man väljer den starkare Knob Creek (50% ABV), är drycken lite starkare till höger om 15% ABV (30 bevis).

Redigerad av Colleen Graham

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)