Vegan Tzatziki Recept

Tzatziki är en traditionell grekisk maträtt, som vanligtvis serveras med bröd i början av en måltid, eller används som konditori på smörgåsar eller gyros. Detta recept från vegan tzatziki kan tillverkas med antingen soja eller kokosnötsfri yoghurt och mycket färskhackad mynta för massor av färska smaker. Du behöver inte ge upp denna traditionella favorit; du behöver helt enkelt byta ut den vanliga mejeripyoghurten för veganjogurt utan mejeri.

Om du odlar dina egna gurkor och mint kan du använda dem för detta recept och njuta av det som en del av din sommarträdgårdsmedel.

Du kan servera tzatziki med pitabröd eller pita chips som en aptitretare, eller servera den med hemlagad hummus och baba ghanoush som en del av en östlig spridning. Det gör också en stor spridning på smörgåsar, så prova med dina andra ingredienser på vegetariska smörgåsar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tärna gurkorna. Du kanske vill skala gurkorna innan du tärnar dem, speciellt om du har problem med att smälta agurkskalorna. Också, om du använder snabbkorggurkor, har vissa mycket vax på huden som inte är smältbar. Du kanske också vill kasta bort några av de större fröerna.
  2. För att göra den färdiga tzatziki mindre vattnig, var noga med att tömma så mycket juice från gurkorna som möjligt innan de blandas med övriga ingredienser. Du kanske vill ge dem en bra press med dina händer. En annan taktik är att salta dem, låt dem sitta lite och pressa ut den extra vätskan.
  1. Skala och gräda vitlök.
  2. Haka mintbladen.
  3. Blanda alla ingredienser i en skål: kombinera yoghurt, tärnad gurkor, vitlök, citronsaft, olivolja, salt och peppar, färska mint och paprika, omrör bra för att kombinera.
  4. Koka tzatziki i kylskåp i minst en timme innan du serverar för att smaka att smälta.
  5. Smak och justera kryddor till smak. Ge allt en snabb omrörning igen innan du serverar.

Nu kan du tjäna eller använda tzatziki på många sätt. Det kan vara ett uppfriskande dopp för att servera med pita eller chips som mellanmål, perfekt för sommaren på uteplatsen eller vid poolen. Du njuter av det som en del av en vegetarisk gyro eller andra smörgåsar.

Om du vill göra en Mellanöstern måltid, inkludera den med dessa andra veganska versioner av traditionella livsmedel:

Easy Vegan Baba Ghanoush Recept : Detta veganska aubergine recept använder endast fem ingredienser och ingår i en traditionell Mellanöstern spridning.

Vegansk Vitlök Hummus Recept: Njut av denna lätta hummus med en blandning av kryddor och örter.

Oljefri Tahini-Free Vegan Hummus : Om du tittar på fettet och kalorierna, prova den här versionen av hummus gjord utan tahini.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 82
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 51 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)