Stekfiskfilé med ugn

Dessa ugnsstekt fiskfiléer är ett utmärkt alternativ till friterad fisk. En kombination av krydda brödsmulor, parmesanost och panko-brödsmulor gör dessa fiskfiléer krispiga och smakrika. Servera med bakad eller friterad pommes frites och coleslaw för en utsökt familjen måltid.

Använd det medföljande snabba tartarsåsreceptet eller servera det med den här kryddiga Louisiana remouladesås eller cocktailsås .

Jag brukar göra dessa med kolja, men tilapia, torsk eller havskatt kan ersättas. Var noga med att justera tillagningstiden för mycket tjocka eller tunna filéer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F.
  2. Rikta en rimmad bakplåt med folie och sedan olja eller spray folien med nonstick matlagningsspray.
  3. I en medium skål, slå mjölken eller grädden med ägget.
  4. I en annan skål, kombinera pankokrummen, kryddade brödsmulor och Parmesanost.
  5. Skaka fiskfiléerna i mjölk- och äggblandningen och belägga därefter noga med smulblandningen.
  6. Ordna på det tillagade bakplåten och strö lätt med salt och peppar.
  1. Drizzle med smält smör.
  2. Baka i 12 till 20 minuter, eller tills fisken flingar lätt med en gaffel. Kontrollera tunna filéer för doneness på ca 10 minuter.
  3. Servera fiskfiléerna med snabb tartarsås (nedan) eller din familjs favorit hemlagad eller kommersiell sås. Lägg till pommes frites och coleslaw för en perfekt måltid.

Snabb Tartarsås

I en liten skål, kombinera majonnäs, citronsaft, njut och lökpulver. Blanda för att blanda grundligt. Servera med ugnsfryst fiskfilé.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 863
Totalt fett 55 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 317 mg
Natrium 1,168 mg
kolhydrater 82 g
Kostfiber 1 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)