The Best Juice and Smoothie Recept Med Kohlrabi

En liten historia

Ingen vet att kohlrabiens exakta ursprung är. Det nämns först i början av 1: a århundradet av naturalisten Pliny den äldste, som bodde och skrev under det romerska riket. Det nämns också i recept som sammanställdes senare i romerska tider i en av de första kokböcker som kallas Apicius . Från tidigt romerska riket spredde kohlrabi till Indien och Europa längs handelsvägar. Vid 17-talet hade det blivit en häftmat.

Kohlrabi fann sin väg till Afrika, Östasien och Kina, förmodligen via handelsvägar, och vid 1800-talet var en del av kosten hos många européer. Man tror att man har hittat sin väg till Europa under Charlemagne, som tros ha blivit vuxen i hans Imperial Gardens.

Idag kan kohlrabi hittas över hela världen. Det är särskilt populärt i Europa och Öst, och används ofta rå i sallader och för dips. Kohlrabi förstods i USA 1806. Det är inte alltid lätt att hitta i norra USA, men är populärt i södra staterna.

Allt detta grönsaker används, från löv till grönsaket själv. Trots att det ser ut som en rotgrön är det faktiskt en knöl som som kål växer över marken. Kohlrabi är en medlem av Brassica- släktet, som innefattar korsfrukterna, som blomkål, grönkål, kål, broccoli och bröstkål.

Det liknar kål på utsidan, och namnet härrör från ett tyskt ord som betyder "kålnapp".

Kohlrabiens exteriör kan vara grön, lila eller vit, med en inredning som är vit och köttig i konsistens. Det kokas ofta som en ripa, men är lika ofta ätit rå på grund av dess sena, söta smak. Kohlrabi används också för krämiga soppor eller ihåliga, fyllda och bakade.

Fantastiska fördelar

Kohlrabi är låg i kalorier och hög i fiber. Den har en mängd vitaminer, mineraler, enzymer och karotenoider. Denna grönsak är också extremt hög i antioxidanter som skyddar oss mot sjukdomar.

Kohlrabi är rik på vitaminerna K, A, C och B. Det är särskilt högt i mineralerna kalium, koppar, järn, kalcium, fosfor och mangan.

K-vitamin är nödvändigt för blodkoagulering. Det hjälper också att minska smärta under menstruationscykeln och hjälper till att minska utvecklingen av osteoporos.

Vi behöver vitamin A för att upprätthålla ett hälsosamt immunsystem, god syn och tillväxten av våra celler. C-vitamin är en kraftfull antioxidant som avlägsnar fria radikaler från våra kroppar och hjälper till att sakta ner åldringsprocessen. Det stärker också vårt immunsystem, förhindrar sjukdom och infektioner, skyddar mot problem under graviditeten och hjälper till att förebygga hjärt-kärlsjukdom.

B-komplex vitaminer är viktiga för ett hälsosamt nervsystem, för matsmältnings hälsa, och för syntes av protein, kolhydrater och fetter. De hjälper till att hålla vår hud, hår och naglar friska, och är nödvändiga för en korrekt bildning av vårt RNA och DNA.

Kalium är en av sju väsentliga mineraler som är nödvändiga för hjärthälsan och skyddar oss mot stroke, högt blodtryck och hjälper till att bevara och skydda muskelmassa och bentäthet. Det hjälper också till att skydda mot utveckling av njurstenar.

Kalcium är nödvändigt för utveckling och styrka hos våra ben och tänder.

Fosfor ingår i benutvecklingsprocessen och arbetar i samband med kalcium. Det är också nödvändigt för produktion av energi, hjälpmedel i vårt nervsystems hälsa, och kan till och med skydda oss mot vissa cancerformer.

Järn är viktigt för en hälsosam produktion av blodkroppar, ger energi, förbättrar atletisk prestanda och hjälper till att stärka våra immunförsvar. Koppar hjälper till att undvika utveckling av osteoartrit och osteoporos eller spröda ben, och är nödvändigt för att förebygga anemi. Vi behöver mangan för syntesen av protein, kolhydrater och kolesterol, och för att det spelar en viktig del av en myriad av kemiska processer i våra kroppar. Mangan kan också spela en viktig roll vid bildandet av våra ben.

Så överväga att lägga kohlrabi nästa gång du juice eller gör en smoothie.

Vad du behöver

Hur man gör det