Delicious Summer Squash Juice and Smoothie Recept

Alla letar alltid efter ett annat sätt att använda all den zucchini! Här har du!

En liten historia

Sommar squash innehåller flera sorter inklusive courgette, gul squash och pattypan squash, som alla hör till arten Curcurbito pepo . Den är infödd till Nordamerika och introducerades till Europa under renässansperioden.

Zucchini är den mest populära av alla sommar squash. Det antas att Christopher Columbus förde zucchiniens frön till Europa. Ordet "courgette" är faktiskt italiensk ursprung, där squashen blev och förblir särskilt populär.

I den arkeologiska skivan har det upptäckts att sommarkvash har konsumeras i mer än tio tusen år! Indianer lita starkt på denna grönsak. De lärde de tidiga nybyggarena i den nya världen att plantera och skörda den. Idag är produktion av sommarkvashor över hela världen, men de största tillverkarna inkluderar USA, Kina, Ryssland och Indien.

Den senaste forskningen

I en studie bidrar livsmedel som är höga i mangan, inklusive sommarkvash, till att minska symtomen på premenstruellt syndrom eller PMS hos kvinnor. Sommar squash har också visat sig minska symptomen på BPH eller förstorad prostata hos män.

Fantastiska fördelar

Lågt i fett, salt, kolhydrater och kalorier, har sommar squash inget kolesterol. Sommar squash är en bra mat för dem på dieter. Den är särskilt rik på beta-karotener, C-vitamin, folat och fiber. Förutom dessa innehåller denna mat också ett brett utbud av B-komplexa föreningar och är en stor källa till mineraler, inklusive kalium, magnesium, koppar och mangan, vilket är särskilt viktigt för att hjälpa kroppen att bearbeta glukos, fetter och kolhydrater. Kalium är särskilt hälsosamt för att upprätthålla ett hälsosamt hjärta och blodtryck. Sommar squash är också rik på vitamin A, järn och kalcium, liksom omega-3 fettsyror.

Magnesiumhalten i sommar squash hjälper till att sänka blodtrycket på ett naturligt sätt. Sommar squash innehåller också en hälsosam dos lutein som sänker risken för stroke och hjärtattacker, och tillsammans med kalium stärker synen och kombinerat med beta-karoten sänker risken för degenerativa ögonsjukdomar. Vidare minskar riskerna för typ II-diabetes de näringsmässiga fördelarna med sommar squash.

Vad du behöver

Hur man gör det

För extra näring skal inte dina morötter, betor, squash eller äpple - det finns massor av näringsämnen i huden!