Zink-Rich Juice och Smoothie Recept för det vanliga kallet!

Varför zink?

Helt enkelt har zink visat sig förhindra och förkorta längden av förkylning.

Dessutom är detta mineral viktigt för vår hälsa och välbefinnande. Zink är närvarande i varje cell i våra kroppar och är avgörande för över 300 kemiska reaktioner relaterade till enzymer i våra system.

Många äldre vuxna är relativt bristfälliga i zink, och denna förlust är kopplad till sänkt hjärnfunktion, Alzheimers sjukdom, minskad immunitet och en stuntad läkningsprocess, för att bara nämna några.

En brist på zink kan också leda till trötthet och i barnstimulerad tillväxt, depression, ångest och ökad benägenhet att förvärva infektioner.

Andra tecken på zinkbrist inkluderar håravfall, förlust av smak och lukt, ögonproblem som makuladegenerering, eftersom zink finns till och med närvarande i näthinnan i våra ögon och en ökad risk för vissa cancerformer.

Tack och lov är zink närvarande i många av de livsmedel vi äter, men eftersom det är uttömt på daglig basis, måste det fyllas på dagligen.

Fantastiska fördelar

Detta mineral är speciellt nödvändigt för ett hälsosamt immunsystem och fungerar tillsammans med andra mineraler och vitaminer som en potent antioxidant som hjälper till att förhindra oxidativ stress och därmed hjälpa till med åldringsprocessen.

Zink är också nödvändigt för hälsosam heling av sår.

Det bidrar också till att producera energi.

Zink har också visat sig hjälpa dem som lider av cancer i huvud och nacke för att återhämta sig snabbare. Det har också upptäckts att hjälpa dem som lider av herpes, HIV, sickle cell anemia, kronisk trötthetssyndrom och andra sjukdomar.

De som lider av sådana problem som Crohns sjukdom, irritabel tarmsyndrom och andra matsmältningssjukdomar, inklusive anorexi, har ofta låga zinknivåer.

Med tanke på hur viktigt zink är för immunsystemets hälsa och välbefinnande är vår energinivå, vår hjärnans hälsosamma funktion, vår ögonhälsa och vårt reproduktionssystems hälsa otroligt att vi borde betala mer uppmärksamhet på vårt intag av detta ofta förbisedda mineral!

Frukt och grönsaker hög i zink

Det finns ganska många grönsaker som är mycket bra källor till zink.

Speciellt bra källor till zink inkluderar spenat, shiitake svamp, knapp eller crimini svamp och sparris.

Bra källor till zink är betor grönsaker, sommar squash, broccoli, gröna ärtor, schweiziska chard, bröstspiror, havsgrönsaker, tomater och bok choy.

Det finns också ett antal nötter, örter och frön som ger zink inklusive sesamfrön, pumpa frön, cashewnötter och persilja. Tofu och yoghurt är också värdefulla källor till detta mineral!

Vad du behöver

Hur man gör det

Kom ihåg att dricka det färskt så fort du kan för bästa smak och maximalt näringsvärde.