Natilla Colombiana - Colombian Christmas Custard Recept

Natilla är en rik, custard-liknande efterrätt som traditionellt trivs på julen, särskilt i Colombia. Det serveras vanligtvis vid sidan av runda friterade ostfettar som kallas buñuelos . Natilla liknar dulce de leche , men den är tjock med majsstärkelse och smakad med panela , ett mörkt melassliknande socker som är en biprodukt av sockerrörbearbetning. (Mörkbrunt socker gör en ganska bra ersättare). Colombiansk stil natilla tenderar att vara fastare och skärbar, men den kan även serveras i en krämigare puddingform. Många recept för natilla inkluderar strimlad färsk kokosnöt, russin eller nötter (eller någon kombination av de tre).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera majsstärken i en liten skål. Långt vispa i en kopp mjölken (eller mer om det behövs) tills majsstärkelsen är väl införlivad och du har en jämn blandning. Häll den kvarvarande mjölken i en tung kastrull.
  2. Skaka panelen och lägg den till mjölkblandningen (eller tillsätt brunt socker och melass). Tillsätt bakpulver, kanelpinnar och salt och visp att blanda väl.
  3. Värm mjölk / sockerblandningen över medium-låg värme, rör om och koka bara. Ta ut kanelpinnarna och kryddnejlika. Vispa i mjölk / majsstärlblandningen och fortsätt att laga mat, omrör hela tiden tills den börjar tjockna. Rör i kokosnoten (tillval).
  1. Koka upp blandningen tills den har förtjockats noggrant så att du kan se botten av pannan i flera sekunder när du rör om (låt det inte komma hela tiden till koka), ca 10-12 minuter. Rör ständigt så att majsstärken inte klumpar, och blandningen brinner inte.
  2. Lägg till russin och / eller nötter om så önskas, och avlägsna från värme och rör om smöret och vanilj.
  3. Häll blandningen i en smord 8-tums pyrex-pan eller i någon smurt form. Kyl till fast.
  4. Stänk natilla generöst med pulveriserat socker. Skär i 3-tums rektangulära bitar för att servera.

Anmärkning: Mjölkstärkelsen har en detekterbar smak först, som går bort när natillen är grundligt kokad.