Kale och Golden Beet Salad Med Tahini-Citron Dressing

Dinosaur Kale , även känd som toskanska Kale och Lacinato Kale, är min favorit mängd kale . Bladen är långa och tjocka, strukturen är fastare och skrynklig, men ändå öm - perfekt för en hjärtlig fyllig sallad. Dressing klamrar sig till varje nook och cranny av de strimlade bladen istället för att poola i botten av salladsskålen. Smaken av Dinosaur Kale är inte lika bitter som lockig kale, den är lite sötare och mer jordig.

Denna speciella kale sallad är chock full av rostade guldbitar och gyllene russin. Gyllene betor är inte lika jordartade som röda betor; De har en sötare, mjukare smak som parar snyggt med Dinosaur Kale.

De gyllene russinerna lägger en liten chewiness till salladens konsistens utan tartness (som vi hittat med torkade tranbär ). Citronen i tahini-dressingen hjälper till att smitta dinosaurbladets fibrösa löv. Valnötterna lägger till knäck och extra protein för en rundad sallad perfekt för lunch eller middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Lägg ett stort ark aluminiumfolie över ett bakplåt. Placera betorna, skalas och skäras i ½ "stycken, på toppen av foliearket. Spraya lätt med matlagningsspray, kasta till kappa. Lägg ett annat långt ark av folie på toppen, täta kanterna tätt, för att lägga bägarna i en folie Baka i 40-45 minuter tills bägaren är gaffel tender. Ta bort från foliepaketet och lägg i en skål för att svalna.
  1. Tvätta kale och ta bort de tjocka stammarna som löper ner i mitten av bladen. Skiv löven i tunna strimlor och lägg i en stor skål.
  2. I en matprocessor pulsar vitlöksklyftorna några gånger tills det är malet. Tillsätt resterande dressingredienser, pulserande tills det är slät. Smaka med salt och peppar.
  3. Häll halva förbandet över kale och massera det i de strimlade bladen i 1-2 minuter med dina händer tills de är helt belagda. Låt sitta i minst tjugo minuter för att marinera och ömma bladen.
  4. När bägaren har svalnat, lägg till kalena tillsammans med russin, valnötter och kvarvarande dressing (eller lite mindre per smak). Tossa till kappa och krydda med extra salt och peppar.
  5. Dela på fyra plattor och servera omedelbart


Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 365
Totalt fett 25 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 45 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)