Bakat Thai Coconut Räkorrecept

Denna lättbakade kokosnötterrecept är bra om du letar efter något som är till för att tjäna som en aptitretare eller fingermat, men vill inte spendera för länge att göra det. Till skillnad från de flesta kokosnötterna, som är friterad, är den lätt bakad i ugnen, vilket betyder mindre fett och kalorier. Utmärkt serveras med thailändsk söt chili sås (tillgänglig i de flesta snabbköp i Asien) eller för en extra tropisk behandling, servera dem med min Easy Mango Dip (se nedan). NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F. Förbered också ett bakplåt genom att spruta det med en spackelspray eller täcka den med pergamentpapper.
  2. Rör om beläggningsblandningens ingredienser i en skål. Avsätta.
  3. I en annan mindre skål slår du lätt 2 ägg. Lägg i en tredje skål den strimlade kokosnoten.
  4. Håll räkorna genom sina svansar, dopp först i det slagna ägget, sedan i panko- blandningen för att lätt rocka, doppa sedan tillbaka i ägget och slutligen rulla i kokosnoten.
  1. Lägg räkor på sina sidor på ditt förberedda bakplåt. Beroende på storlek och antal räkor du gör kan du behöva använda ett annat ägg. Tips: Eftersom de kommer att vara bakade, undvik överbeläggning, eller din räka kommer att vara platt på ena sidan.
  2. Baka på mittenhacken vid 425 F i 15-20 minuter, eller tills kokosnoten är lättrödd (ljusgyllenbrun). Vänd räkorna halvvägs genom att baka.
  3. Servera med thailändsk söt chili sås (tillgänglig på de flesta stormarknader i den asiatiska delen), eller min Mango Coconut Dip .

* För glutenfria dieter: Använd vanliga eller sesamsmakade riskakor slipade i fina smulor med en matprocessor eller chopper (för att göra 1/2 kopp). Resultaten är väldigt lik Panko!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 163
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 170 mg
Natrium 199 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)