Granatäpplefrön packa en punch

De juvelliknande frön av denna frukt ger gott om C-vitamin

Den exotiska granatäpplen ger lite livskraft på hösten och vintern till produktionen av din mataffär. Nativ till Iran och Irak, frukosten är prisad över hela världen för både dess frön och den juice som de producerar.

Anatomi av en granatäpple

Varje granatäpple innehåller hundratals små frön som kallas arils, var och en omges av en säck med söttsaftjuice som ingår i en tunn hud. Frön kluster runt kärnan i ett lager som liknar en bikaka.

De papperstunna vita membranen har en hög halt av tanninsyra och smakar för bittert att äta, men de införlivas ofta i hudvårdsprodukter för sin förmåga att behandla torr hud och åldersfläckar.

Ätbara granatäpplefrön

Granatäpplefrön förekommer i ett brett utbud av rätter från sallader till desserter, men du kan helt enkelt äta frön på egen hand. Njut av färsk frukt genom att först tugga på fröna för att släppa saften ur säckarna, svälj sedan frön och allt. Fröna ger grovfoder för att hjälpa till med matsmältningen. Alternativt kan du tugga frön för att släppa saften och spotta dem ut.

För att enkelt ta bort fröna, rulla granatäpplen på en hård yta medan du trycker ner den med din handflata. Därefter skår huden runt fruktens ekvator och dra den i halvor med händerna. Håll en av halvorna skarna ner över en skål och rapa på baksidan av den med en träsked, rullpinne eller köttmallett.

Krama frukten försiktigt, som du gör så faller frön ut i skålen. Denna metod resulterar i sprutningar av saft, så du kanske vill göra det i diskbänken.

Recept Användning av Granatäpplefrön

Granatäpplefrön ger inte bara en vacker chock av färg som en garnering men erbjuder också en oväntad konsistens och smak i recept .

Lägg arilerna på cocktails, släng dem i sallader, strö dem på crostini eller purpur dem i ett dopp. Överraskande, pomegranates par snyggt med oliver-du kan utforska oändliga alternativ när det gäller matlagning med granatäpplefrön . I Indien slipas de torkade fröna i ett pulver för användning i kötträtter.

Granatäpple-juice

Du kan använda några metoder för att extrahera saften från frön. Det enklaste och bästa för omedelbar tillfredsställelse är att kraftigt rulla frukten på en hård yta för att bryta saftens sacs. När frukten känns mjuk, punktera änden, sätt in ett strå och suga ut saften, klämma när du går.

Du kan också pulsa fröna i en matprocessor, sedan spänna saften från den resulterande massan eller placera dem genom en matkvarn. För en low-tech metod, skopa fröna i en plast zip-top väska och krossa dem med en rullande stift. Klipp ett hörn av påsen för att tömma saften ut.

Hälsofördelar med granatäpplen

Full av antioxidanter innehåller ett granatäpple 50 procent av RDA för vitamin C. Kliniska studier visar också deras potential att minska hjärtproblem, förebygga cancer och artros, behandla anemi och kontrollera diabetes.