Läckra Juice och Smoothie Recept Med Okra

En liten bakgrund

Okra är medlem i familjen Malvaceae, som den delar med andra av "mallow" -familjen som bomull, kakao och hibiskus. Denna långa, ibland ridged och ibland mjuk pod är också känd som "lady fingers" i andra länder, men i USA är mest känd bara som okra .

Det finns en stor meningsskiljaktighet om var okra har sitt ursprung. Vissa tror att det har kommit från Etiopien, varifrån det tros ha spridit sig över västra Afrika och vidare till centrala delar av kontinenten under Bantu-migrationen ungefär 4000 år sedan.

Andra säger att det kan ha börjat sin migrering i södra Asien, eller kanske även Indien, att hitta sin väg till Brasilien i början av 1500-talet. Men en sak förblir sant för alla som skriver i sin historia: okra gjorde sin väg till USA i början av 1700-talet med den transatlantiska slavhandeln.

Okra nämns i den historiska skivan av forntida egyptier och morar från 12 och 13 århundraden. Idag är okra särskilt etablerad i södra USA och dess kök. Den har en "slimig" eller mucilaginous konsistens och är inte bara underbart helt enkelt stekt , men låter också förtjocka många Cajun och Creole rätter, inklusive gumbo , en särskilt hård och älskad stew i söder.

Okra växer bäst i tropiska till varma tempererade klimat över hela världen idag.

I traditionell medicin användes okra för att behandla ont i halsen, inflammation i slemhinnorna, urinvägsinfektioner, diarré och andra abdominala problem samt huvudvärk och feber.

Fantastiska fördelar

Okra är en bra grönsak för dem som tittar på sin vikt eftersom det är extremt lågt i kalorier och innehåller inget kolesterol eller fett. Okra rekommenderas ofta av nutritionists till de som följer en viktminskning eller låg kolesterol diet.

Samtidigt är den rik på vitaminer, mineraler och fibrer, liksom att vara en av de bästa vegetabiliska resurserna av antioxidanterna lutein, xanthin och betakaroten. Dessa är exceptionella för deras antioxidantegenskaper och för vår visionens hälsa.

Okra är också rik på vitaminerna A, E och C, vilket är särskilt fördelaktiga för vår hud och slemhinnans hälsa och som antioxidanter som bekämpar sjukdom och åldrande. Okra är också en rik resurs för B-komplexa föreningar, folater, flavonoider, protein och vitamin K. Vitamin K är särskilt nödvändigt för friskt blod.

Denna underbara veggie innehåller också mineralerna kalcium, koppar, fosfor, magnesium, järn, selen och zink.

På grund av sin rikliga fiberkälla kan denna grönsak hjälpa till med att kontrollera sockerabsorption och kolesterol i kroppen, vilket är bra nyheter för dem med diabetes och högt kolesterol.

Spännande forskning

I en studie som publicerades i Jilin Medical Journal of Jilin School of Medicine i Kina, rapporterades okra att de skulle bidra till att minska diabetisk neuropati. Samma studie visade att regelbunden konsumtion av okra också minskade möjligheten till njursjukdom bättre än en "diabetisk diet" gjorde.

Hos diabetiker med åtföljande njure och hjärtsjukdom visades okra att den spelade en viktig roll för att sänka risken för båda.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Driva ingredienserna antingen genom en juicer eller helt enkelt blanda allt ihop i en mixer.
  2. Kom ihåg att dricka din färsk juice eller smoothie så fort du kan för bästa smak och maximalt näringsvärde.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 221
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 97 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 12 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)