Läckra Chia Frösjuice Recept för en naturlig energidryck

Historia

ja! Samma frön hittades på den populära "Chia Pet" -produkten! De är faktiskt en extremt hälsosam och högt värderad matkälla i Centralamerika sedan antiken tillbaka till Mayanerna, Aztekerna och deras förfäder. Chia kan ha ens rivaliserad majs bland dessa folk. (1) Chia-fröet nämns först i de historiska journalerna av tidiga spanska upptäcktsresande. Idag börjar chia frön bara att bli berömda för sina rika näringsmässiga fördelar.

Forskning Uppdatering

Denna rika näringsämne finner dem ofta i jämförelse med linfrö. En studie som involverade postmenopausala kvinnor visade att markfröet ökade nivåerna av omega-3-fettsyror, som var allmänt knutna till hjärtats hälsa. En annan laboratoriestudie som publicerades i Journal of Nutrition 2009 visade att råttor utfodrade en diet av chia frön hade lägre blodfetter och kolesterol, vilket tyder på att chia frön kan spela en roll vid kontroll av diabetes. (2)

Fantastiska fördelar

Chia frön är särskilt rika på essentiella fettsyror, protein, fiber, kalcium, antioxidanter, vitaminer och mineraler. (3) De är låga i kolesterol och kolhydrater. Fibern ensam i en ounce motsvarar nästan hälften av det rekommenderade dagliga kravet! Chia frön har högre innehåll av omega-3 än linfrön, och behöver inte slipas, men kan tillsättas direkt till dina juiced matar. Trots att vetenskapen fortfarande är otvivelaktig om chia är ett legitimt viktminskningsverktyg, antas det att den extra massan, som bidrar till en känsla av fullhet, och energitillskottet från chia kan hjälpa till med att gå ner i vikt.

Vad du behöver

Hur man gör det