Thai vegetabilisk kokosnöt soppa med nudlar recept

Bekväm, krämig, näringsrik och rolig att äta, denna soppa är säker på att bli en all-time favorit, och det är så lätt att göra. I kombination med vegetabilisk buljong och kokosmjölk är denna läckra soppa en komplett måltid i sig - perfekt för en lätt middag eller en varm och lugnande lunch. Det är också en god spin på den traditionella nudelsoppa om du kämpar för en kyla eller influensa, och tack vare humörhöjande citrongräs , kommer det att sätta lite pep i ditt steg för att starta. Du kommer att njuta av den härliga smaken.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka nudlar enligt instruktionerna på förpackningen. Täck och lägg åt sidan.
  2. Placera lagret i en soppkruka tillsammans med citrongräs (inkludera övertryckstycken om du använder färskt), plus galangal (eller ingefära), helkalkblad eller limejuice och morötter. Koka upp och minska sedan värme till medium. Låt svalna medan du hugger upp och lägg till de övriga grönsakerna. Smäll till grönsakerna har mjukat men är fortfarande ljusa i färg (ca 5 minuter).
  1. Minska värmen till minimum och tillsätt kokosmjölken, omrör för att lösa upp. Slutligen tillsätt tofuen, rör om så att den inte faller ihop.
  2. Tillsätt sojasås. Om du föredrar din soppa kryddig, lägg till några nyskurna chilies eller 1 till 2 tsk chili sås - eller bara servera den på sidan. Gör ett smakprov, tillsätt mer sojasås om det inte är tillräckligt salt. Om du hittar soppan för salt (det beror på hur salt din buljong skulle börja), lägg till 1 till 2 matskedar limesaft. Om det är för surt för din smak, lägg till 1 tesked socker.
  3. Dela ut nudlar i skålar. Häll flera soppar soppa över varje skål med nudlar. Strö med färsk basilika och servera med chili sås på sidan, om så önskas - antingen butiksköp eller hemlagad thailändsk chilisås (Nam Prik Pao) för en extra kick av smak och krydda.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 822
Totalt fett 38 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3,270 mg
kolhydrater 94 g
Kostfiber 15 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)