Gör Tom Khaa, Easy Tom Yum Soup med Kokosmjölk

Bortsett från att vara den mest kända av alla thailändska soppor, erbjuder Tom Yum många hälsofördelar på grund av sin kraftfulla kombination av örter och kryddor. Faktum är att denna thailändska soppa anses vara en "mirakel soppa" som det verkar ha immunförstärkande kraft som ett naturligt botemedel mot kalla och influensavirus, liksom ingredienser som är kända för att vara cancer mot cancer och antiinflammatoriska . Den här versionen av soppan innehåller kokosmjölk (som officiellt gör den till "Tom Khaa"), vilket ger både rikedom och smak samtidigt som soppan är super frisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll kycklingstocken i en djupkokare och vrid värmen till medelhög. Lägg till beredd citrongräs i potten, inklusive övre delar av stjälken som du inte skära. Koka 5 till 6 minuter, eller tills doftande.
  2. Minska värmen något för att få en fin simmering. Tillsätt vitlök, chili, limeblad och svamp till buljong. Fortsätt simrera i ytterligare 5 minuter.
  3. Lägg till räkor, paprika och körsbärstomater (om du använder). Simma 5 till 6 minuter, eller tills räkorna är rosa och klumpiga.
  1. Vrid ner värmen till låg och tillsätt kokosmjölk och fisksås. Smak-testa soppen för krydda och salt, tillsätt mer chili och / eller fisksås (i stället för salt) som önskat. Om det är för surt för din smak, lägg till 1 tsk brunt socker; Om det är för salt, lägg till en klämma av limejuice. Lägg till mer kokosmjölk om du vill ha din soppa rikare eller creamier, eller om den är för kryddig för din smak.
  2. Servera i skålar med färsk koriander som ströks över.

Tips och variationer

Du kan göra denna soppa på traditionellt sätt (utan kokosmjölk), såväl som vegetarisk . Om du föredrar kyckling över skaldjur, ersätt kycklingbröst för räkor (skär kycklingen i bitar av bitar). Rice nudlar kan också läggas till för en läcker nudelsoppa version av Tom Yum.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 576
Totalt fett 30 g
Mättat fett 26 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 2,369 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 10 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)