Thai Curried Noodles med räkorrecept

Detta recept från curry nudlar är en kondenserad version av en gammal thailändsk nudlarrätt kallad Kao Soy . Det skulle ta en timme eller mer att göra det ursprungliga receptet, men jag har hittat den här förenklade versionen lika underbar. En tröttande maträtt som kan vara mild eller extra kryddig beroende på din önskemål. Du kan använda torkade ägg eller vete nudlar till denna maträtt - eller splurge och plocka upp några färska nudlar på din lokala asiatiska mataffär eller mataffär deli. Ett fantastiskt nudelrecept du är säker på att njuta av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka nudlar enligt instruktionerna på förpackningen. Om du kokar torkade nudlar, var noga med att skölja väl efter tillagning med kallt vatten så att de inte klibbar ihop. (Nudlarna kommer att stekas senare, så försök inte att överkaka på den här tiden.) Sätt åt sidan.
  2. För att göra karrypastaen lägger du in alla pasta ingredienser (gurkmeja, vitlök, röda chili, ingefära, koriander, kummin, kardemumma, nötkött, kanel, fisk sås och socker) i en matberedare eller helikopter. Bearbeta bra. Eller, hakemjölk ingredienser väl och pund tillsammans med en pestle & mortar .
  1. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt 1 till 2 matskedar olja och virvla runt, lägg sedan till pasta. Rör på en kort stund för att släppa doften (30 sekunder till 1 minut).
  2. Tillsätt några matskedar kokosmjölk och rör om i pastaen och lägg sedan till grönsakerna.
  3. Rörsteg 2 till 3 minuter, eller tills svampen är kokta och paprika är ljusa i färg. Lägg lite mer av 1/2 kopp kokosmjölken om din wok / pan blir för torr.
  4. Tillsätt kvarvarande kokosmjölk plus sojasås. Smörj allt ihop, lägg sedan nudlarna och tofuen. (Om din tofu är mjuk och kommer att falla ihop, lägg till den bara innan du serverar, försiktigt vikta den i nudlarna.)
  5. Använd 2 redskap, rör om nudlarna försiktigt, lyft och vrid dem som du gör. Rör på så sätt tills nudlar absorberar det mesta av kokosnötsåssåsen (1 till 2 minuter).
  6. Smaka på nudlarna, tillsätt mer fisk eller sojasås om det inte är tillräckligt salt och lite socker om det är för surt. Om dina nudlar råkar vara för salta för din smak, lägg till 1 till 2 matskedar limejuice.
  7. Servera nudlar varma från wok med generösa mängder färsk koriander och vårlök sprinklad över. Lägg lime wedges på sidan och klämma över innan du äter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 349
Totalt fett 13 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,741 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 6 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)