Thai Mini Räksalatslackrecept

Om du letar efter en härligt annorlunda räkor, försök att göra en tallrik av dessa thailändska räkor Dessa bite-size wraps är bara perfekta för en festfingermat (bra med öl, liksom vin och cocktails), eller göra en sats som en entree till middag. Varje mini-wrap ger en brist på thailändska smaker som är avsedda att träffa olika delar av gommen på en gång. Baserat på den traditionella thailändska aptitretaren " Miang Kum" (se länken nedan), är den här färska thailändska aptitretaren säkerligen en träff med thailändska matfans eller någon som har en äventyrlig ande för kryddiga och smakrika livsmedel. NJUT AV!

Gör en tallrik på 10-12 wraps (serverar 3-6 personer som aptitretare)

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera kokosnöt i en torr wok eller stekpanna över medium hög värme.
 2. Torka på den genom att ständigt omröra tills den blir ljusgulbrun och doftande. Överför omedelbart din rostade kokosnöt till en skål och lägg åt sidan för att svalna.
 3. Oavsett om du använder fräsch eller frusen räkor, se till att de är väl dränerade (tryck försiktigt ut överflödigt vatten med händerna). Om du använder större räkor, högg dem upp små. Placera räkor i en blandningsskål.
 1. Lägg till det mesta av marken eller finhackade jordnötter till blandningsskålen, och reservera 1 matsked för garnering.
 2. Lägg nu på vårlök, vitlök, galangal eller ingefära, chili, chilipulver, socker och fisksås. Rör eller kasta allt tillsammans bra i skålen.
 3. Tillsätt kokosmjölken och rör om försiktigt igen.
 4. Slutligen tillsätt den rostade kokosnoten, reservera 1 matsked för garnering. Rör om igen.
 5. Smaka på denna blandning - du ska smaka på en kombination av kryddig och salt, plus en söthetstips (det kommer också att finnas en lite sur citat senare när limejuice tillsätts). Om du gillar det saltare, lägg till lite mer fisksås. Om det är för surt för din smak, lägg lite mer socker. Om du föredrar mer kokosnöt smak, lägg till ytterligare 1 msk kokosmjölk (lägg inte till för mycket, men det kommer att blötläggas genom salladsbladen - du vill ha en smörgås spridd som konsistens).
 6. För att montera aptitretare, hugga av toppen av 10-12 romaine salladsblad (3 till 4 tum) och sätt på en tallrik.
 7. Scoop 1 häll matsked av räkorblandningen på varje blad.
 8. Nu toppa varje med en strö av de reserverade jordnötterna och rostad kokosnöt.
 9. Lägg till en sista strö av färsk koriander, och servera med lime wedges (sätt dessa i en liten hög i mitten av fatet).
 10. När du är redo att äta, kläm lite kalk över räkorblandningen, sätt sedan ihop och njut av en bitbitsexplosion av thailändska smaker!

Om detta recept: Jag skapade detta recept baserat på den klassiska thailändska aptitretaren, Miang Kum (recept) . Förrätten är avsedd att bokstavligen "vakna smaklökarna" för att förbereda andra thailändska rätter att följa.

Det ursprungliga receptet är tillagat med små torkade räkor, som jag har funnit är antingen omöjliga att lokalisera här i Nordamerika, eller när jag hittar dem är de av sådan dålig kvalitet, jag slutar kasta ut dem (gummiliknande och omöjligt att äta). Jag har därför kommit fram till den här färska versionen som passar bättre för räkorna som vi kan hitta här - hoppas du gillar det!