Ecuadorian Fried Cheese Empanadas Recept

Dessa stekta empanadas i Ecuadorian-stil har en ostpåfyllning, som ibland kryddat med en touch av lök. De kan verka lite vanliga jämfört med några av de mer utarbetade empanadorna där ute. Men dessa empanadas har en speciell ingrediens som gör dem unika: granulatssocker, ströet överst efter att de tagits bort från den heta matoljan. Det låter som en udda kombination - ost, lök och socker - men det är ganska gott.

Ordet viento betyder "vind", och skämtet är att dessa empanadas (ett populärt gatematmat) ofta har en mycket ostörd mängd ost och är mestadels fyllda med luft! Empanadas puffar upp när de stekas i olja, och kommer att fylla med luft oavsett hur mycket ost du gör i dem, men så skyll inte på din lokala gatuförsäljare om din empanadas verkar ha mer luft än ost!

Ecuador är känt för sina stekta empanadas (även om bakade empanadas är också populära), särskilt empanadas de morocho (som har ett konditorivaror med en speciell typ av majsmjöl). Empanadas är ett populärt mitt på morgonen eller eftermiddagen mellanmål, och de flesta (söta och smakfulla) är toppade med en dammning av socker.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Empanadadegen:

 1. Placera mjölet i en stor skål med salt och bakpulver och vispa kort för att blanda.
 2. Skär smöret i små bitar och lägg det till mjölet. Använd ett konditorivaror eller 2 knivar för att "skära" smöret i mjölet, tills blandningen är smulig och det finns inga stora smörbitar.
 3. Tillsätt mjölken eller vattnet 2 matskedar åt gången och blanda försiktigt med en gaffel. Fortsätt att blanda tills degen kommer ihop och inte är för torr eller raggig (du har gjort lite mer eller mindre vatten).
 1. Knippa degen några gånger med händerna tills det är relativt slät.
 2. Torka det tätt i plastfolie och låt det vila på disken i 30 minuter (eller kyl i flera timmar - upp till över natten).
 3. Täck degen med plastfolie och lägg åt sidan i 30 minuter (eller kyl det tills det är klart att använda).

Denna deg kan också framställas i en matprocessor. Tillsätt smöret till mjölblandningen och puls kort tills smöret är i små bitar och blandningen är smulig. Tillsätt mjölken eller vattnet gradvis och puls, tills degen kommer ihop i en boll.

Förbereda FIlling:

 1. Smält smöret i en liten stekpanna och tillsätt den malet löken. Koka över medium-låg värme tills löken är genomskinlig och doftande.
 2. Avlägsnas från värme och låt svalna.
 3. När den har svalnat, lägg löken med den strimlade osten i en skål och kasta för att kombinera.

Forma Empanadas:

 1. Dela degen i 16 lika stora bollar. Rul varje bit av deg i en boll och låt degen vila i 5 minuter.
 2. På en lättmjölkad yta rullar du varje bulle av deg i en tunn cirkel med 6 tums diameter och lät degen vila i flera minuter om det behövs för att låta degen slappna av och sträcka sig.
 3. Borsta kanterna på en cirkel av deg lätt med vatten.
 4. Lägg 1 ½ matskedar av ostblandningen i mitten av degen och välj sedan degelns cirkel i hälften och täta kanterna fast ihop.
 5. Vik kanterna på degen i en dekorativ söm (se hur man formar och fyller empanadas ).
 6. Upprepa med resterande degen.
 7. Värm flera inches av vegetabilisk olja i en djup stekpanna eller kastrull över medelhög värme.
 1. Oljan är varm nog med en bit av degen sizzles försiktigt i oljan.
 2. Koka empanadas i satser, bläddra dem en gång tills de är guldbruna.
 3. Ta försiktigt bort empanadorna från oljan med en slitssked, spatel eller tang och placera dem på en platta kantad med pappershanddukar.
 4. Stänk empanadas toppar med en tesked socker så fort du lägger dem på tallriken.
 5. Låt empanadas svalna i 5 minuter före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 124
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 132 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)