Choklad Chip Lava Cookies

Chokladälskare glädjer sig åt denna härligt dekadenta efterrätt. Ingenting kan slå kombinationen av ooey gooey choklad smältning från mitten av varma kakor. För att göra dessa Choklad Chip Lava Cookies, smörgås smält choklad mellan två skott av kakadeg och bake för en lätt och tillfredsställande eftermiddagsbehandla.

För ännu roligare, gör dessa lavakakor med en mängd smält fyllning. Chokladkakakakor skulle para väl med en vit choklad eller mörk chokladfyllning. Du kan även smälta jordnötssmör chips! Och om chokladinsidan inte räcker, garnera kakorna med mer smält choklad och servera med en sida av vaniljglass.

Cooks Note: Dessa kakor kommer att behålla flera dagar i en lufttät behållare. Före servering, värm upp kakorna i mikrovågsugnen och låt dem sitta om de är för heta. Naturligtvis är kakor alltid bäst serverade färska. Om du vill göra denna behandling före tid, förbereda kakorna i muffinspannan och koka över natten innan du bakar. Morgonen på, helt enkelt baka enligt anvisningarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F.

Smör lätt en 12-kopps muffinspanna med oljespruta. Placera 2/3 kopp chokladchips i en mikrovågsugnskål och smälta chokladchipsen i 30 sekunders mellanrum tills det är helt smält. Avsätta.

Kombinera mjöl, salt, natron och bakpulver i en liten skål. Avsätta.

Skräd smöret och bägge socker i skålen av en stativblandare utrustad med en paddlefäste.

Tillsätt ägget och vanilj och blanda tills det är väl blandat. Tillsätt mjölblandningen och blanda tills den bara kombineras. Häll de återstående chokladchipsen i skålen och blanda tills de är jämnt fördelade.

Placera 2 msk av kakdeggen i botten av varje beredd muffinkopp. Tryck ner på kakdegen för att platta det, skapa en liten brunn i mitten. Placera 1 msk smält choklad över varje platta kakadeg. Kyl kopparna i 3-4 minuter. Skruva 2 mer msk av kakdeggen ovanpå varje av de kylda kopparna och tryck runt kanterna för att täta den smälta choklad i mitten. Baka på ugnen under botten i 23-25 ​​minuter, tills det är guldbrunt.

Ta bort kakorna från ugnen och kör en kniv runt kanterna på varje kopp för att lossa dem från pannan. Låt svalna i 15 minuter och ta försiktigt bort kakorna genom att invertera muffinspannan på ett kakan. Servera omedelbart med vaniljglass.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 522
Totalt fett 36 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 141 mg
Natrium 379 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)