Tadka Daal - Tempererad Lentil Curry

Den här läckra, men lättlätta Daal-skålen är enormt populär i Indien. Det finns så många versioner av det som det finns kockar i Indien!

Tadka Daal är mild och lätt att laga så att bli älskad av familjemedlemmar i alla åldrar. Den kan göras framåt - upp till scenen strax före temperering - och frusen. När du är redo att äta bara tina, värma, temperera och tjäna! En av våra personliga favoritmåltider är Tadka Daal serveras med vanligt kokt ris. Om du föredrar, kan du lägga till nästan alla sidorätter du gillar för att förbättra denna redan perfekta kombination.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta Toor / Tuvar Daal noggrant och sätt i en tryckkokare. Tillsätt 2 koppar vatten till det. Lägg nu till den hackade tomaten, ingefära, vitlökspasta, salt till smak, 1 msk matolja och gurkmejapulver till den. Blanda väl.
  2. Täck tryckkokaren och sätt på spisen med hög flamma. Efter den första "whistle" / tryckfrisättningen, minska flammen för att simma och laga mat till ytterligare 2 "whistles" / tryckfrigörningar. Stäng av elden och släpp trycket från spisen. Öppna nu tryckkokaren och rör de kokta linserna bra för att smälta in i en jämn soppliknande konsistens. Om det är för tjockt, tillsätt lite varmt vatten och rör om tills konsekvensen är rätt. Värm Daal igenom igen. Det ska vara rörligt varmt innan du utför nästa steg i receptet.

Om du inte har en tryckkokare: Sätt dalen i en djup, kraftig pott / panna, lägg till 3 koppar vatten. Lägg nu till den hackade tomaten, ingefära, vitlökspasta, salt till smak, 1 matsked matolja och gurkmejapulver till den. Blanda väl. Ställ upp på medium värme och koka tills vätskan kokar. Minska värmen och fortsätt att laga mat tills dalen är mjuk och lätt mashed. Du måste övervaka matlagningen ofta för att röra och lägga till mer vatten behövs.

Värm ghee på en medelflamma, i en liten panna till varm. Lägg nu till Paanch Phoran och stek tills spluttering stannar. Tillsätt currybladen och gröna chili och koka till splutteringstoppar. Stäng av elden och tillsätt asafetida pulver. Rör om att blanda väl och tillsätt den här tempereringsblandningen till kokad linseblandning. Det kommer att sizzle och kanske splutter lite, så var försiktig när du gör det här. Blanda väl.

Servera med vanligt kokt ris.

Du kan göra mycket mer med linser. Kolla in våra Daal Recept .