Pecan Praline Ice Cream Recept

Det här är en läcker glass, perfekt för det varma vädret, eller gör det till en sommarfest eller samling. Denna glass är stor med pecanpai eller serverar den med varm fudge topping.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda grädde, mjölk och brunt socker i en mellanskockpanna. Koka över medium låg värme, rör om ofta tills blandningen är varm och socker har upplösts.
  2. Skaka äggulor i en skål. Vispa i ca 1 kopp den heta blandningen, sätt tillbaka till pannan och fortsätt vispa tills den är väl blandad. Fortsätt tillagning i ca 5 till 7 minuter tills blandningen lägger en sked (blandningen kommer inte att springa när du kör fingret genom skedans beläggning). Rör i vanilj och pekannötter och låt svalna helt.
  1. Frys enligt tillverkarens instruktioner för frysning av glass. Förpacka den frusna blandningen i en behållare och frysta tills det är fast. Förvara kvarvarande i frysen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 878
Totalt fett 64 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 352 mg
Natrium 166 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 2 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)