Burmese Khow Suey - Indisk stil

Ursprungligen burmesiska som namnet antyder kom denna mat till östra indiska med de många indianer som flydde från Burma under andra världskriget. Det är en läcker sammansättning av nudlar, kryddig kyckling och många toppings. Den sista handen är en citronpress som lägger till signaturen. Burmese Khow Suey - Indian Style är en rolig maträtt att göra för när du har vänner över.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka linserna i en panna med varmt vatten, tills det är mjukt. Vispa / blanda för att helt masha linserna.
  2. Värm 2 matskedar av oljan i en djup bunke med hög botten och tillsätt den hackade löken. Stek till mjuk.
  3. Tillsätt ingefära och vitlökspasta och stek i 2 minuter.
  4. Tillsätt kyckling, koriander, kummin och röd chili (1 tesked) pulver och garam masala och stek i ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt linspasta, kokosmjölk, salt till smak och laga blandningen tills kycklingen är öm.
  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stam och springa kallt vatten över dem. Häll 1 matsked olja över nudlarna för att hålla dem stickande, och kasta för att blanda bra. Håll åt sidan.
  2. Värm 3 matskedar olja i en liten panna till mycket varmt. Stäng av flammen och tillsätt 1 matsked röd chilipulver till denna olja. Håll denna chiliolja åt sidan för att svalna.
  3. Servera i en djup skål (för varje person) enligt följande: Placera en enda servering av nudlar i skålen. Top generöst med kyckling sås, lägg sedan till hackad vitlök, vårlök, purjolök och kokt ägg, en på toppen av den andra som per preferens. Drizzle med chiliolja och stänk dryckspannpulver enligt smak. Garnera med potatispinnar och sedan hackade korianderblad (koriander). Lägg till en twist av citron. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1133
Totalt fett 51 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 1,949 mg
kolhydrater 134 g
Kostfiber 15 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)