Skinka och vitbönsstew - Guiso de Jamon och Frijoles Blancos

Denna gryta gör en utmärkt vintermåltid, hjärtlig och full av smak, och är särskilt bra när den serveras över krämig polenta . Det är också ett bra sätt att använda uppblåst skinka , vilket vi alltid hamnar i när vi köper en av dessa spiralklippta skinkor.

Jag gillar att göra denna gryta i crockpotten, där den lagar lång och långsam medan andra saker görs, men du kan också göra det på spisen. Om du planerar att laga det på spisen, överväga att blötlägga bönorna över natten i saltat vatten. Skölj dem väl innan de läggs till potten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala morötterna och skära dem i 1/2-tums bitar. Haka selleri i 1/2-tums stycken också. Skala och tärna löken.

  2. Placera olivoljan i en stor sopppanna (eller tung stekpanna om du planerar att använda långsam spis). Tillsätt lökarna och koka över medium värme tills lökarna är mjuka, doftande och genomskinliga.

  3. Tillsätt de hackade morötterna och selleri till löken, tillsammans med vitlökspulver, lökpulver och chilipulver. Koka, rör om ofta, tills grönsakerna mjukas, ca 3-4 minuter.

  1. Rör i tärnad skinka och sauté med grönsakerna tills skinken är lättbrunad. Rör i tomatpastaen.

  2. Om du använder långsam spis: Överför grönsakerna och skinkan från stekpannan till långsam spis. Skölj de torkade bönorna med vatten och lägg till långsam spis tillsammans med grönsakerna. Tillsätt kycklinglagret och vatten (och skinka hock om du använder). Ställ in låg koktemperatur till låg, täck och koka i 6-8 timmar, eller tills bönorna är mjuka och grytan har förtjockats. Smaka gryta för krydda och krydda med salt och peppar efter smak.

  3. Om du lagar grytan på ugnen: Lägg kycklingbuljongen och vattnet i potten med grönsakerna, tillsammans med bönorna och skinkan (om du använder). Blanda till en mild simmer och täck och koka i ungefär en timme. Ta bort locket och fortsätt att simma gryta tills bönorna är mjuka och grytan har förtjockat, tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka gryta för krydda och krydda med salt och peppar efter smak.

  4. Servera gryta med krämig polenta och garnera med hackad persilja.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 275
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 287 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 13 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)