Shavuot Menyer och Recept

Traditionella menyer och Kosher Mejeri Recept för Shavuot

Shavuot (pingst) firar skördesäsongen i Israel och årsdagen för att de tio budorden gavs till israeliterna på Mount Sinai. Det är vanligt att äta mjölkmat på Shavuot av flera skäl. En orsak är att Shavuot är kopplad till Exodus från Egypten till det förlovade landet, och det står skrivet "från Egyptens elände till ett land som flyter med mjölk och honung ..." (2 Mosebok 3: 8-17).Följande är en traditionell Shavuot lunch eller middag meny med länkar till kosher mjölk recept.

Shavuot Dinner Menu

Shavuot Lunchmeny

Behöver du fler idéer? Kolla in dessa Shavuot-menyer för upptagen kockar .

Det är vanligt att äta mejeri på Shavuot av följande skäl:

  1. Shavuot är kopplad till Exodus från Egypten till det förlovade landet. "Från Egyptens elände till ett land som flyter med mjölk och honung ..." (2 Mosebok 3: 8-17)
  2. Efter att israeliterna fick Toran vid Mount Sinai åt de mejerimat. Innan de fick Torah, behöll de inte kosher eftersom de ännu inte hade kashruts lagar. Omedelbart efter att de hade fått Torah hade de ännu inte verktygen att förbereda kosherkött.
  1. Det numeriska värdet (Gematria) av chalav , det hebreiska ordet för mjölk, är 40. Att äta mejeriprodukter på Shavuot minns de 40 dagarna som Moses tillbringade på Mount Sinai som mottog Torah.
  2. När israeliterna accepterade Toran, åtagit de sig att följa Guds bud, vilket kräver att man håller fast. På samma sätt ses äta mejeri i stället för kött som uthållighet.