Kosher Frozen Blintz Soufflé (Mejeri) Recept

"Medan judar antagligen började göra blintz för hundratals år sedan i Polen", övertygar Giora Shimoni, "de började bara använda frusna blintzen för att göra detta blintz-soufflerecept i 1900-talet America."

Bakning av ostfyllda crepes till ett söt ägg och gräddfilbaserad vanilj är ett genialt sätt att läka dem till en folkmassan. Från och med frusna blintser skär ner på väsen och gör det till en snabb maträtt att förbereda.

Självklart, om du känner dig ambitiös och överdådig, kan du göra blintzen från början eller använda en blandning av ost och fruktfyllda blintser !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F / 175 C. Häll smält smör i en 13x9x2-tums bakfat.
  2. Ordna blintzen i ett enda lager i bakfatet.
  3. Slå i ägg i en stor skål. Tillsätt gräddfil, socker, vanilj och apelsinjuice (eller apelsinjuice koncentrat) och blanda väl. Häll äggblandningen över blintzen. Stänk lätt med kanel.
  4. Baka, avtäckt, i 45 minuter, eller tills souffléet är satt och guldbrunt på toppen. Låt det ligga i 5 till 10 minuter före servering.

Gör det till en måltid

En rik gryta som den här kräver ljusa, färska ackompanjemang. Erbjuder en pulserande soppa, som en rostad morot, äpple och selleri soppa att börja. Därefter serverar du en snygg arvslorsalladssallad med getost och arugula tillsammans med blintzen. Färsk fruktsallad gör en idealisk efterrätt, men om du vill erbjuda något mer utarbetat, prova några mejeriprodukter utan sockerkakor .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 300
Totalt fett 24 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 155 mg
Natrium 234 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 0 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)