Kan du fixa underkokt bröd?

Frälsande soggy bröd och tips om hur man undviker det

Timern surrar, du tar bort brödet från ugnen (det ser ut) och låt det svalna. Utsidan av brödet är redan fast och brunat, men när du skär en skiva inser du att insidan inte är helt kokt. Finns det något du kan göra för att spara det? Lyckligtvis kan brödet återbagas och läggas tillbaka i ugnen om det är undertonat.

Fixing Undercooked Bread

Det är ganska enkelt att rädda det underkokta brödet och skapa en anständig loaf.

Värm ugnen till 350 F, sätt tillbaka brödet i ugnen och baka i ytterligare 10 till 20 minuter. Detta ska laga insidan och kommer att fungera även om brödet har svalnat (vilket är lite som bakverkbröd).

Om brödet inte är inställt innan ugnen är avstängd, är det inte mycket du kan göra för att spara det. Detta kan ha hänt dig innan du trycker på fel knapp på ugnen och stänger av ugnen i stället för att slå på timern. Och du märker inte förrän mycket senare att brödet var undertonat. Du kan försöka och baka det ytterligare, eftersom det inte finns mycket att förlora, men chansen är bara dina starkaste vänner kommer att äta den.

Korrigerbart bröd

Missteg inte underkokt bröd för bröd som inte har kylts ordentligt. Om du inte tillåter bröd att svalna i minst två timmar före skivning, kan det förekomma fuktigt inuti, även om det är färdigt hela vägen. Bröd "svettar" när det svalnar och torkar inuti.

Svettningen kommer att göra skorpan mjukare, men det kommer att härda igen efter det att den är helt kyld. ( Rolls coola mycket snabbare.) Naturligtvis, om du inte kan vänta, behöver du bara ta itu med en fuktig smula (med härligt smält smör!).

Använda en termometer

Det bästa sättet att undvika problemet med att bryta upp bröd är att använda en termometer för att kontrollera loafens inre temperatur, precis som om du skulle ha en helt kyckling eller köttfärs.

Det mesta brödet görs när den inre temperaturen når 180 till 190 F för mjukt bröd och 200 till 210 F för magert, korvigt bröd. Stick termometern i mitten av brödet (du kan göra detta på undersidan, för att undvika fula hål) och lämna det tills temperaturen slutar klättra. Om du hittar dig själv bakar du mycket bröd, kanske du vill lära dig några fler tips för att förbättra dina bakverk.

Parbakat bröd

Delvis bakat hemlagat bröd är perfekt när du har tid att baka en loaf, men planerar inte att äta den genast. För parbakt bröd, baka i 90 procent av tiden som behövs för en vanlig bröd, svalna sedan helt, linda fast i plastfolie och frysa. Dagen innan du planerar att servera den, tina brödet i kylskåpet över en natt och avsluta bakningen med brödet och tillsätt några minuter till den tid som krävdes i receptet.