Creamy Thai Style Morot Kokosoppa

Det här receptet på krämig thailändsk morotkockosockersoppa med curry kryddor sträcker sig både med hela matlagning och världskök; kryddorna har både bra smak och antiinflammatoriska och matsmältningsegenskaper som förbättrar de morötter. Tillsammans med sötpotatis har moroten en mycket hög beta-karotenhalt. Den är rik på vitamin K, vitamin C och andra antioxidanter . Morötter är alkaliska; de rengör surt blod och anses vara en cancer mot cancer. Lök utvisar överflödigt slem från kroppen och läker för lungorna. Inte din allestädes närvarande morotsoppa, denna maträtt har skikt av smak som kompletterar dess helande egenskaper.


Vi gillar denna soppa med ett ackompanjemang av gurka och mussalad på en bädd av gröna eller skarpa fänkål och apelsinsallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

Varm olivolja i en sopppanna över medelvärme. Tillsätt lök, sötpotatis och vitlök och koka i 5 minuter, omblandning ibland.

Tillsätt ingefära, koriander, curry krydda, vikblad och kaffirblad, och koka blandningen 2 minuter, rör om ofta. Uppvärmning av kryddorna före tillsättning av vätska hjälper till att frigöra sin fulla smakpotential.
Tillsätt morötter och buljong, tillsammans med ytterligare 2 koppar vatten och 2 stora knipor av havsalt.

Koka upp, minska värmen och sjuda i 30 minuter tills morötterna är mycket ömma.

Avlägsna soppa från värme och släng laurblad och kaffirlimeblad. Puree-soppa med en vertikal mixer tills gräddig. Vispa i kokosmjölken, och vid behov värm till serveringstemperatur, var försiktig så att du inte kokar soppen. Justera kryddor och servera garnerad med thailändska basilika eller korianderblad.

Anteckningar och variationer: Ginger och curry kryddor har signifikanta antiinflammatoriska egenskaper, och kaffir lime och citrongräs är båda matsmältande tonic växter.

För en kryddig variation på denna soppa, ersätt det söta currypulveret med 1 tsk röd thailändsk currypasta. Lös upp pastaen i lite varmt vatten innan du lägger till soppen.