Morotkaka med krämost Frosting (Mejeri eller Pareve)

När det gäller barn och småbarns födelsedagar, gillar jag att hålla de festliga kakorna relativt hälsosamma. Jag räknar med att det bara är så länge att jag kan dra nytta av en liten kärlek till zucchini eller blåbär innan de kommer att klamra på chokladkaka med smörgås och massor av strönor.

Så när min lilla kille blev två, påpekade hans storasyster att eftersom hans favoritfärg är apelsin, behövde han uppenbarligen en morotkaka. I ett försök att hålla kakan smaskig barnvänlig och allergi säker, bestämde jag mig för att avstå från rosiner och nötter, och förstärka gulrotfaktorn. Jag använde också en blandning av vitt helvete och allmjölksmjöl för att tillföra en liten helkorns godhet till kakan.

Toppad med en grädde ost frosting, kakan var en träff med barn och vuxna lika. Men bäst av allt, min lilla kille brukade nästa vecka kråka "Me birfday cake, jag äter det hela !!!", medan hans choklad-adoring syster begärde samma morotkaka till hennes nästa födelsedagsfest.

Mirs recept tips: Eftersom kaka själv är mjölkfri, du kan enkelt anpassa receptet för kosher köttmat. Ersätt ett icke-mejeriprodukter "cream cheese", som Daiya eller Tofutti, och icke-hydrogenerad margarin, som Earth Balance, för den riktiga gräddeosten och smöret i frostreceptet nedan. Eller använd den här icke-mejeriprodukterna Vanilla Buttercream Frosting istället. Du kan också hoppa över frostningen helt - bara sprida lite apelsinmarmelad mellan skikten och damm toppen av kakan med pulveriserat socker.

Om du gör den frivilliga gräddeosten, använd 2 1/2 koppar konditorisocker om du föredrar en snyggare, mer ostekakliknande smak eller 3 koppar socker om du föredrar en sötare frost.

Livsmedelssäkerhet Tips: Om du använder gräddeost i din frostning, kom ihåg att det blir mer förgängligt än ett traditionellt smörgås. Om du bakar i förväg och planerar att hålla din tårta vid rumstemperatur, är det en bra idé att vänta på frost det förrän innan du planerar att servera det. Om du vill göra frosten på förhand, var noga med att kyla den tills du är redo att använda den (låt den mjukna lite innan du sprider). När det är matat, ska kakan förvaras väl i kylskåp i 2 till 3 dagar, eller i frysen i upp till 3 månader.

Vad du behöver

Hur man gör det

För kakan:

1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Fett 2 9-tums kakor och lägg botten med pergamentpapper. Rita morötterna med hjälp av en låda eller en matprocessor försedd med en rivningsskiva. Avsätta.

2. I en stor skål, vispa ihop allsidiga och vita hela vete mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Avsätta.

3. I en annan stor skål, använd en elektrisk handblandare eller visp för att slå ihop oljan, sockret, brunt socker och lönnsirap.

Slå i ägget en i taget tills de är helt integrerade. Vispa i vaniljan.

4. Tillsätt mjölblandningen till de våta ingredienserna i 3 tillsatser, klätt bra efter varje tillägg. Blanda smeten tills den är jämn. Vik i riven morötter tills de är jämnt fördelade genom smeten. Häll smeten i de beredda kokkärlarna.

5. Baka på mitten av den förvärmda ugnen tills kakorna börjar dra bort från pannans sidor, topparna är gyllene och en tester som sätts i mitten kommer ut ren, ca 30 minuter. Kyl kakorna i sina kokkärl på ett trådställ. Låt svalna helt innan du frostar, eller dammar med konditorisocker. Njut av!

För Frosting:

1. Skär smöret och gräddeosten i stora bitar och lägg i en stor skål eller en stativblandare. Slå smöret och gräddeosten med medelstora hastigheter tills de är helt blandade, släta och fluffiga, cirka 3 till 5 minuter (Du kan behöva skrapa ner sidorna med en spatel ett par gånger, speciellt om du använder en stativblandare).

2. Tillsätt sockret en kopp åt gången och slå på efter varje tillsättning tills den är helt införd.

Fortsätt att slå i 1 till 2 minuter mer med medelhastighet, eller tills frosten är jämn och spridbar.

3. Sprid eller rör på de fullkylda kakorna så nära serveringen som möjligt. Om du gör frosten före tid, lagras det i kylskåpet tills det är klart att använda. Låt frosten mjukna till en spridbar konsistens innan den används.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 534
Totalt fett 34 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 271 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)